Dr. Gavrilovici respinge speculaţiile legate de o conspiraţie privind existenţa Covid-19

Acum, când cifrele sunt mai liniştitoare, cred că ar trebui să mulţumim lui Dumnezeu pentru asta

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a respins marţi speculaţiile legate de o conspiraţie privind existenţa Covid-19, arătând că deşi boala şi-a atenuat din virulenţă şi agresivitate, aceasta nu a dispărut. Potrivit lui, cetăţenii Sucevei au luat măsurile necesare, iar rezultatele sunt pe măsură.

„Cel puţin, locuitorii Sucevei nu ar putea spune că nu ar exista Covid-19 sau că ar fi o conspiraţie” a spus Gavrilovici.

El a arătat că situaţia în care Suceava a ţinut capul nedorit de afiş al mass media şi al atenţiei întregii ţări privitoare la numărul de bolnavi e suficientă cât să vestejească orice idee care ar vrea să facă aşa un caz cum că SARS-CoV-2 e o închipuire sau o conspiraţie.

„Faptul că am avut câteva mii de pacienţi care au fost îngrijiţi în spital şi care a destabilizat profund atât structura, cât şi funcţionarea spitalului care acum, după 3 luni şi ceva, încearcă să revină la normal, amendat de unele constrângeri epidemiologice, cred că vorbeşte de la sine” a spus medicul.

El a mai arătat că şi faptul că foarte multe cadre medicale au fost bolnave vorbeşte de la sine despre magnitudinea, amplitudinea şi seriozitatea pe care a avut-o pandemia la Suceava.

„Acum, când cifrele sunt mai liniştitoare, cred că ar trebui să mulţumim lui Dumnezeu pentru asta şi să ne menţinem starea de alertă interioară, în sensul să ţinem cont de faptul că virulenţa şi agresivitatea bolii poate s-a mai atenuat, dar nu a dispărut” a spus Gavrilovici.

Fizic, o vreme va trebui să păstrăm o oarecare distanţă

El consideră că este prudent ca fiecare să respecte recomandările autorităţilor privitoare la metodele şi mijloacele prin care se poate evita transmiterea bolii.

„Cred că este mai sanitar să ne încurajăm vorbind de distanţare fizică şi nu socială. Social rămânem foarte apropiaţi, dar fizic, din păcate, încă o vreme, probabil, va trebui să păstrăm o oarecare distanţă şi cred că ar trebui ca distanţarea fizică să ne apropie şi mai mult sufleteşte” a spus medicul.

El consideră că o mare parte din lucruri fie au fost luate mai puţin în serios, fie prea tragic, ca urmare a efectelor colaterale a ceea ce a însemnat boala în societate.

„Nu renunţăm la niciuna din măsurile care, igienic vorbind, sunt corecte şi îndreptăţite. Ne păstrăm optimismul, ne păstrăm speranţa, iar dacă trendul epidemiologic se va consolida la Suceava şi va fi în scădere, va fi o probă, încă o dată, a faptului că cetăţenii municipiului şi judeţului Suceava au luat foarte în serios boala şi au luat măsurile şi le-au respectat iar rezultatele sunt pe măsură” a conchis Valeriu Gavrilovici. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: