Ce este gamblingul responsabil si cum îl practici?

Auziți multe despre jocurile de noroc responsabile sau „jocurile responsabile”, așa cum îi place industriei să le numească.

Dar ce este jocul de noroc responsabil?

Ce efect au jocurile de noroc asupra indivizilor, familiilor și societății în ansamblu?

Și cum pot coopera jucătorii cu industria, pentru a asigura încurajarea și promovarea jocurilor de noroc responsabile.

Acest articol oferă câteva sugestii atât pentru industrie, cât și pentru individ.

Creșterea noilor tipuri de jocuri de noroc

Nu este ca și cum jocurile de noroc responsabile sunt o idee nouă, dar industria cazinourilor nu s-a schimbat mult decât în ​​urmă cu aproximativ 20 de ani. În acel moment, noi tipuri de jocuri de noroc au început să prolifereze într-un ritm mai rapid. Jocurile de noroc pe internet au devenit un produs. Multiplicarea cazinourilor fizice a început să crească în Statele Unite, crescând disponibilitatea jocurilor de noroc la cazinouri în SUA.

Legiuitorii și operatorii din industrie încep acum să aibă în vedere că sunt mai proactivi în încurajarea jocurilor de noroc responsabile. Până la urmă, dacă majoritatea cazinourilor transformă fiecare client într-un dependent de jocuri de noroc care distruge finanțele familiei sale, afacerile lor nu vor dura pentru totdeauna. În cele din urmă, se vor confrunta cu o reacție.

Răspunsul este simplu, cazinourile și legiuitorii să lucreze împreună pentru a crea cele mai bune practici și procese care descurajează jocurile de noroc iresponsabile, asta fără a afecta afacerile de acest tip.

Ce este jocul responsabil, totuși?

Jocul de noroc responsabil este unul dintre acele lucruri care este cel mai ușor de definit prin a-l compara cu opusul său – jocul cu probleme.

Ce fac jucătorii cu probleme?

Se joacă cu bani pe care nu își pot permite să îi piardă. Se joacă fără bucurie. Joacă compulsiv.

Jucătorii responsabili, pe de altă parte, au facturile achitate, dar și bani alocați pentru divertisment. Se joacă doar cu acești bani. Ei renunță când nu se mai distrează sau când obosesc.

Jucătorii responsabili acţionează dintr-o alegere sau o decizie.

Jucătorii cu probleme par să fi pierdut capacitatea de a alege dacă joacă și cât de mult se pot juca.

În unele cazuri, cazinourile încurajează jocurile de noroc neresponsabile

Cazinourile nu merg direct la jucători și spun: „Hei. Să scoatem o a doua sumă ipotecară pe casa ta, astfel încât să poți paria”.

Însă istoric, au creat jocuri – în special sloturi – care împing intenționat „butoanele” de dependență în creierul jucătorilor.

 De fapt, știința din spatele slot-urilor, procentele lor de rambursare și raporturile de lovituri ar putea fi considerate aproape insidioase. Procesul de gândire din spatele creării acestor jocuri cu mașini de sloturi amintește de modul de gândire al celor din industria de tutun de-a lungul anilor, care au adăugat substanțe chimice la țigări pentru a le menține aprinse chiar și atunci când nu sunt efectiv… fumate. (În mod normal, țigările se stingeau când nu erau fumate, dar noile țigări continuau să ardă, astfel încât industria de profil să poată vinde mai multe produse.)

Dar cazinourile sunt din ce în ce mai conștiente că trebuie să responsabilizeze practicile lor de afaceri, astfel încât să nu strice viețile.

Cazinourile nu sunt foarte diferite de alte afaceri americane

Am făcut o comparație între companiile de țigări și industria cazinourilor, dar aș fi putut ușor face multe alte comparații.

De exemplu, fast-food-ul a creat alimente din ce în ce mai creatoare de dependență la prețuri din ce în ce mai atractive, toate în numele profiturilor crescute. Acestea adaugă componente în alimente, astfel încât să creeze un răspuns adictiv la clienții lor, conducând la creșterea afacerii. De asemenea, au făcut achiziționarea produselor mai rapidă și mai ușoară ca niciodată.

Televiziunea este un alt exemplu. Prețul televizoarelor a scăzut dramatic de-a lungul timpului, iar calitatea programelor s-a îmbunătățit. Totuși, la sfârșitul zilei, pare că totul a fost în slujba domnilor noștri corporatiști, care vor să ne atragă atenția asupra campaniilor lor de publicitate.

Și este o afacere profitabilă.

Concluzie

Jocurile de noroc responsabile sunt mai bune decât jocurile cu probleme. Cazinourile ar trebui să facă mai mult pentru promovarea jocurilor de noroc responsabile, deoarece este ceea ce trebuie din punct de vedere moral să facă. Vor exista întotdeauna afaceri care nu prea au grijă de aspectul moral și vor doar să câștige cât mai mulți bani. Dar există și un procent mare de întreprinderi au în vedere și aspectul moral și etic al afacerii. Unele dintre aceste asociații din industria jocurilor depun eforturi.

Vom vedea cât de bine dau aceste eforturi în următorii ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: