Captură record de droguri în Italia: 14 tone de amfetamine, în valoare de 1 miliard euro

14 tone de amfetamine, cunoscute sub numele de „drogul jihadului”, au fost capturate în Portul Salerno din Italia. Drogurile au o valoare de 1 miliard euro şi, conform „Salerno Notizie”, au fost produse de Isis pentru finanţarea terorismului. Drogurile erau în 3 containere suspecte şi au fost evaluate la 1 miliard de euro pe piaţa neagră. Drogurile erau ascunse în cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial, pentru a nu fi observate de scannere.

Comprimatele erau marcate cu simbolul „captagon”, cunoscut şi sub denumirea de „drogul jihadului”. Captagonul – explică Garda Financiară din Napoli – este vândut în Orientul Mijlociu şi este larg răspândit atât în rândul luptătorilor Isis pentru a inhiba frica şi durerea, cât şi în rândul civililor, deoarece nu simt oboseala.

Produsă în principal în Liban şi răspândită în Arabia Saudită în 1990, această substanţă a reapărut în atenţia teroriştilor şi, prin urmare, a fost numită „drogul Isis” sau „drogul jihadului”.

În urmă cu două săptămâni, tot în Portul Salerno, specialiştii au interceptat un container cu o încărcătură ce conţinea 2.800 kg de haşiş şi 190 kg de amfetamine cu exact acelaşi simbol (captagon).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: