Garda Forestieră Suceava:

Verificările din ultimele 3 luni au dus la amenzi de peste 200.000 de lei

> S-a confiscat lemn în valoare de aproape 300.000 de lei

Garda Forestieră Suceava a anunţat că, începând cu data de 1 aprilie a.c., a fost iniţiată o acţiune tematică de verificare a modului în care agenţii economici autorizaţi pentru activitatea de exploatare forestieră gestionează masa lemnoasă autorizată spre exploatare din pădurile de pe raza judeţului.

În cadrul acţiunii de control au fost verificate existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele primare, în concordanţă cu documentele care atestă respectivele volume; modul de emitere a documentelor cu regim special de însoţire a transporturilor de materiale lemnoase din depozitele primare, corectitudinea acestora, modul de raportare în programele informatice specifice; existenţa şi corectitudinea codurilor unice generate de programul informatic WoodTracking, pentru fiecare aviz primar de însoţire a materialului lemnos expediat; volumele rezultate ca urmare a exploatărilor de masă lemnoasă, raportate la actele de punere în valoare şi la celelalte documente subsecvente acestora.

Ca urmare a celor 51 controale executate de angajaţii Gărzii Forestiere Suceava, au fost aplicate 64 sancţiuni contravenţionale, însumând 213.000 lei şi s-a confiscat un volum de 1.460 mc material lemnos, respectiv 1.202 mc lemn rotund şi 258 mc lemn de foc. Valoarea materialului lemnos confiscat este de 294.400 lei.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele de natură a afecta integritatea fondului forestier naţional sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale” se arată în comunicatul semnat de şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: