Un nou val de cazuri de violenţă în familie în judeţ, toate pe fondul consumului de alcool

> Doi agresori au fost reţinuţi

 În cursul zilei de luni, 29 iunie, în judeţul Suceava au avut loc mai multe cazuri de violenţă în familie. De menţionat că astfel de cazuri au devenit din ce în ce mai frecvente în judeţ, „Crai nou” relatând despre ele în ediţii din ultima perioadă.

Tânăr arestat pentru că şi-a bătut soţia şi a ucis o pisică

Chiar în dimineaţa de luni, o tânără de 20 de ani, din Bucureşti s-a prezentat la Secţia de Poliţie Burdujeni relatând că a fost bătută de soţul său. Potrivit tinerei, agresiunea s-a produs încă din data de 27 iunie, însă ea nu a anunţat poliţia deoarece îi era frică de soţul său în vârstă de 24 de ani. În alt context, el lovise foarte violent două pisici, trântindu-le de podea, iar una dintre acestea a decedat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „violenţă în familie”, „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept” şi „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Totodată, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile, prin care s-a dispus evacuarea tânărului violent din locuinţa conjugală. De asemenea, în cauză s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Beat pulbere, şi-a bătut soţia în cap

Un alt caz a avut loc la Câmpulung Moldovenesc. Luni seara, o localnică a anunţat Poliţia că în curtea unei familii de pe Calea Bucovinei are loc un scandal.

La adresa respectivă au fost identificaţi proprietarii, soţ şi soţie, ambii de 53 de ani. Femeia a relatat că a fost lovită în zona capului de soţ. Acesta era atât de beat încât poliţiştii nu au putut dialoga cu el.

În urma completării formularului de risc, s-a constatat că este întrunit punctajul pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, dar femeia a precizat în mod expres că nu doreşte acest lucru. În orice caz, s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „violenţă în familie”.

Un tânăr băut şi-a bătut mama şi fratele

Un alt caz a avut loc în satul Ilişeşti. Un tânăr de 21 de ani, fiind în stare de ebrietate, l-a ameninţat mai întâi cu bătaia, după care l-a lovit cu pumnii pe fratele său de 23 ani. Mai mult, acesta a ridicat mâna şi asupra mamei sale în vârstă de 46 de ani.

Poliţiştii au întocmit dosar penal privind infracţiunile „violenţă în familie” şi „ameninţare” şi au emis un ordin de protecţie prin care tânărul bătăuş este obligat la respectarea unei distanţe de cel puţin 50 metri faţă de mama şi fratele său.

Şi-a ameninţat cu moartea mama în vârstă de 79 de ani

În comuna Frumosu, în jurul orei 22, o localnică a sesizat Poliţia despre faptul că fratele său de 47 de ani nu a respectat ordinul de protecţie emis pe numele său şi a intrat în locuinţa mamei sale în vârstă de 79 de ani.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului l-au găsit pe bărbat în stare avansată de ebrietate şi agresiv verbal. Mama şi sora bărbatului au relatat că acesta a intrat în repetate rânduri în casa în care locuieşte mama sa şi a ameninţat-o cu moartea.

De menţionat că, printr-o sentinţă civilă din 22.06.2020, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis un ordin de protecţie pe numele său, stabilindu-i bărbatului mai multe interdicţii, printre care aceea de a se apropia de mama sa la o distanţă mai mică de 10 m.

În momentul efectuării verificărilor, bărbatul a început să manifeste un comportament agresiv la adresa poliţiştilor. Prin urmare, el a fost reţinut pentru 24 de ore. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „nerespectarea hotărârii judecătoreşti”, şi „ameninţare”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI