Mirela Adomnicăi:

Sucevenii vor schimbare

 Ei au înţeles că în starea de urgenţă şi carantină au decontat greşelile cumulate ale actualei administraţii liberale. Vremurile s-au schimbat, iar lumea are alte aşteptări

 Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că sucevenii vor o schimbare a modului în care se face administraţie şi politică atât la nivelul judeţului Suceava, cât şi al municipiului Suceava, arătând că ei au înţeles că au decontat în starea de urgenţă şi carantină greşelile cumulate ale actualei administraţii liberale.

Mirela Adomnicăi a spus că a fost primul candidat femeie al PSD Suceava la Parlament, a fost primul prefect femeie al judeţului Suceava şi că speră să fie primul preşedinte femeie al Consiliului Judeţean Suceava.

Ea a arătat că dacă în luna martie a acestui an actualul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, avea o situaţie foarte bună şi orice contracandidat al acestuia îşi asuma o misiune dificilă pentru a obţine un rezultat bun, acum contextul politic s-a schimbat în contextul crizei sanitare.

„Între timp, perioada aceasta pe care am parcurs-o şi ceea ce s-a întâmplat în judeţ pe mine m-a revoltat” a spus Adomnicăi cu referire la modul în care a fost gestionată conducerea judeţului şi de la Consiliul Judeţean, şi de la Prefectură.

Ea a arătat că vorbeşte atât în calitate de fost prefect, dar şi având informaţii formal sau informal privind modul în care au fost implicate autorităţile cu competenţe.

Un decont al mai multor greşeli adunate de-a lungul timpului

„A fost o greşeală de management şi o greşeală care a fost un decont al mai multor greşeli adunate de-a lungul timpului. A fost un decont al unui management defectuos care acum a explodat în această perioadă de situaţie de urgenţă, de carantină mai ales, pentru municipiul de reşedinţă şi localităţile limitrofe. Am decontat-o cu toţii ceea ce, clar, mai ales în judeţul Suceava a declanşat o dorinţă de schimbare” a spus candidatul PSD.

Ea a declarat că a constatat că „este o dorinţă de a face lucrurile altfel, de a face administraţie altfel, de a face politica altfel”.

Adomnicăi a spus că are semnale de susţinere de peste tot şi nu numai din rândul colegilor din judeţ, din municipiul reşedinţă de judeţ.

„La candidatura faţă de persoana mea am primit mesaje de susţinere din zone din care nu mă aşteptam, din cercuri de dreapta” a spus candidatul.

Carieră politică „de manual”

Ea a menţionat că are o carieră politică „de manual” şi că după ce s-a înscris în PSD în 1998 a parcurs paşii fireşti în baza activităţii pe care a depus-o, amintind că în 2004, când a fost aleasă deputat, a fost recomandată de o organizaţie socialistă din Germania care a efectuat mai multe activităţi cu membri ai PSD şi că nu a dezamăgit nici atunci.

„Din momentul în care a apărut intenţia mea de a candida la CJ am primit foarte multe semnale, de unde nu mă aşteptam, inclusiv din partea unor primari PNL” a spus Adomnicăi.

Ea a menţionat că în perioada în care a fost prefect nu a tratat diferenţiat primarii în funcţie de apartenenţa politică şi că i-a ajutat pe toţi în măsura în care putea face aceste lucruri. Funcţia de prefect i-a dat posibilitatea să intre în contact cu foarte multă lume din diverse categorii sociale şi că impresia a fost favorabilă.

Adomnicăi a spus că are semnale pozitive şi de susţinere din toate zonele, mai ales că intenţionează să schimbe modul în care se face administraţie şi politică în judeţul Suceava.

În CJ să se facă mai puţină politică

„Îmi doresc ca în CJ să se facă mai multă administraţie publică şi mai puţină politică. Acum s-a ajuns că dacă nu eşti cu mine eşti împotriva mea, şi primarii PNL s-au săturat de această postură a piciorului pe grumaz la modul autoritar, arogant şi dictatorial” a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a subliniat că vremurile s-au schimbat.

„Lumea are alte aşteptări vizavi de modul în care trebuie să se prezinte şi politicianul, şi cel care face administraţie publică. La un moment dat, cumulul celor două calităţi a fost denaturat” a spus Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: