Parlamentul impune o taxă de 90% furnizorilor care nu transferă consumatorilor ieftinirea gazelor

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, un proiect de lege care introduce o taxă de 90% din diferenţa dintre preţul real de achiziţie al gazului natural şi preţul reglementat al producătorilor în valoare de 68 lei/MWh.

Potrivit unui amendament la proiectul care modifică Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei legi şi data de 30 iunie 2021, preţul de vânzare al gazelor naturale de către titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale, licenţiaţi în conformitate cu prevederile Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, către clienţii casnici, producătorii de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinată consumului populaţiei este format în condiţii de piaţă liberă din costul unitar al gazelor naturale din care se exclud cantităţile de gaze naturale din import şi înmagazinare, la care se adaugă tariful de transport, tariful de distribuţie, tariful de înmagazinare şi tariful de furnizare, plus taxele aferente.

Proiectul a avut ca obiect de reglementare stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie şi a Legii nr. 23/2014 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2013 privind modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie

Modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 a fost aprobată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 284 de voturi „pentru, două ”contra” şi patru abţineri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI