În aprilie, cea de-a doua lună a epidemiei de Covid-19, în judeţ au decedat 910 de persoane

>Faţă de aceeaşi lună din 2019, numărul decedaţilor a crescut cu 175, sporul natural al populaţiei fiind negativ la nivel judeţean, regional şi naţional

 În luna aprilie a anului 2020, în judeţul Suceava au venit pe lume 480 de născuţi vii, număr în creştere cu 72 de copii faţă de luna martie, cât şi cu 6 copii comparativ cu luna aprilie din 2019, reliefează Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS9 Suceava. Datele instituţiei evidenţiază că, de cealaltă parte în aprilie a.c., cea de-a doua lună a epidemiei de Covid-19, în judeţul Suceava au decedat 910 de persoane. Astfel, în concordanţă cu sursa citată, numărul decedaţilor este mai mare cu 122, comparativ cu luna precedentă. Numărul decedaţilor a crescut cu 175 şi faţă de luna aprilie din 2019, perioadă în care s-au înregistrat şi două decese la copii în vârstă de sub un an. În luna aprilie 2020, în judeţ numărul nou-născuţilor a fost mai mic faţă de numărul deceselor, sporul natural fiind negativ, unul de 430 persoane. În regiunea de dezvoltare nord-est, sporul natural al populaţiei, definit ca diferenţa dintre numărul născuţilor vii şi cel a decedaţilor, a avut, de asemenea, o valoare negativă, cea de 1.749 persoane. Sporul natural al populaţiei a fost negativ şi la nivel naţional, respectiv de 9.714 persoane. În primele 4 luni din an, intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie, în judeţul Suceava s-a înregistrat un spor natural negativ al populaţiei de 1.033 de persoane, unul mai mare în raport cu aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv cel negativ de 819 de persoane.

Conform Buletinului statistic lunar al DJS, în aprilie a.c. în judeţ s-au oficiat 33 căsătorii, număr mai mic cu 77 faţă de luna martie din acelaşi an. În acelaşi timp, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, scăderea este de 118 căsătorii. În luna aprilie a.c., în judeţ s-au pronunţat 21 de divorţuri, numărul lor scăzând cu 36 faţă de luna anterioară, dar şi cu 47 faţă de aprilie 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: