Rugbi

Eşalonul secund se va relua abia la începutul lunii septembrie

Federaţia Română de Rugbi (FRR) a anunţat recent programul de reluare a activităţii competiţionale din întrecerile de seniori. Returul Diviziei Naţionale de Seniori (DNS), al doilea eşalon valoric, unde evoluează CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului, este programat să aibă loc începând cu data de 5 septembrie.

În cazul rugbiului nu s-a anulat nicio competiţie, conducerea FRR luând decizia de a prelungi cât de mult este nevoie sezonul 2019-2020, pentru ca de anul viitor să înceapă un campionat nou, în sistem primăvară-toamnă.

În aceste condiţii, echipele din prima divizie au programate primele meciuri la jumătatea lunii august, în timp ce în DNS returul este programat să înceapă pe 5 septembrie.

Antrenorul CSM Bucovina Suceava, Marius Colţuneac, ne-a declarat că elevii săi sunt dornici să revină la antrenamente şi apoi la meciuri şi speră să reia pregătirea la jumătatea lui iulie, chiar dacă într-o primă fază ar putea fi vorba de o pregătire în grupuri mai restrânse.

„După prevederile de acum suntem obligaţi să testăm des jucătorii, ceea ce ar fi un efort greu de suportat de echipele de la acest nivel, mai ales că la rugbi vorbim de loturi numeroase. Nu ştim ce va fi, depinde mult şi de cum va evolua această pandemie. Noi avem un buget consistent aprobat, dar nu ştim la câţi bani vom avea efectiv acces, având în vedere că în ultimele luni au fost multe alte priorităţi pentru bugetul local al Sucevei. Sunt multe chestiuni incerte, dar sperăm ca acest retur să aibă loc, totuşi, până la final pe teren”.

Sucevenii ar urma să reia returul cu un meci acasă, cu RC Bârlad.

În cazul RC Gura Humorului, starea de spirit este cam la fel.

„Există o oarecare stare de incertitudine şi pentru că evoluţia acestei pandemii din ultimele săptămâni nu este cea pe care o aşteptam, iar rugbiul este un sport cu mult contact. Planul nostru este de a ne întâlni pe teren la antrenamente colective de la 1 august, însă până atunci băieţii trebuie să urmeze un program serios de pregătire individuală pe care deja l-am schiţat. Noi aşteptăm şi precizări cu privire la competiţiile de juniori pentru că sunt mulţi băieţi de la echipa U 18 care vor avea 18 ani din septembrie şi ar avea şansa de a evolua pentru prima dată la seniori în acest retur”, ne-a declarat managerul-jucător Ştefăniţă Rusu.

Humorenii au programat în prima etapă din retur tot un meci acasă, cu RC Griviţa.

FRR a luat în calcul şi varianta ca meciurile să nu mai poată avea loc conform calendarului stabilit, condiţii în care clasamentele de la finalul turului ar rămâne definitive.

„Membrii Biroului Federal au aprobat stabilirea clasamentelor finale, fără reluarea meciurilor ramase de disputat, în eventualitatea în care autorităţile vor dispune măsuri restrictive privind organizarea competiţiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competiţional, ediţia 2019-2020, declarându-se astfel echipele câştigătoare în funcţie de numărul punctelor acumulate după ultima etapa disputată”, se arată în comunicatul FRR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: