Absolvenţi cu care ne mândrim

Printre absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se remarcă şi medicul specialist în cardiologie Alexandru Calancea, noul manager interimar al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

„Am început să realizez ce înseamnă liceul militar pentru mine odată cu trecerea timpului şi cu avântarea tot mai adâncă în vârtejul vieţii. Eram nişte copii din diferite colţuri ale ţării, am învăţat să fim oameni curajoşi, fermi şi drepţi în deciziile pe care le luăm, să lucrăm în echipă, să perseverăm în atingerea ţintelor înalte stabilite, dar cel mai important să avem un caracter curat, sincer, să ne iubim aproapele, să ne cinstim părinţii, pământul şi ţara în care ne-am născut. Fiecare pas al vieţii mele, până acum, a fost marcat de «prima dragoste a vieţii mele» – liceul militar. Sunt medic specialist cardiolog şi tatăl unui băiat, pe care, vă mărturisesc cu sinceritate, mi-aş dori să îl văd urmând cursurile colegiului militar” De asemenea, dr. Alexandru Calancea, originar din Vicovu de Sus, a declarat că până acum a refuzat toate ofertele de a pleca atât din Bucovina, cât şi din ţară: „Am declinat toate ofertele de a pleca, deoarece liceul militar m-a învăţat că trebuie să mă descurc în orice situaţie şi să nu dau bir cu fugiţii la orice greutate a vieţii. Îmi iubesc ţara, regiunea Bucovina şi judeţul Suceava!”.

După absolvirea colegiului militar, dr. Alexandru Calancea a studiat medicina generală la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a urmat un rezidenţiat în medicină internă şi unul în cardiologie, ambele la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi. La Spitalul Judeţean Suceava lucrează din anul 2015, iar în anul 2019, la doar 38 de ani, a fost numit pe funcţia de şef al Secţiei Cardiologie.

Printre personalităţile lumii medicale de renume naţional şi internaţional care au absolvit colegiul militar câmpulungean se numără general maior (în retragere) academician Victor Voicu, vicepreşedinte al Academiei Române, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române, profesor de farmacologie, toxicologie şi psihofarmacologie – UMF Carol Davila Bucureşti (şeful promoţiei 1956), academician profesor universitar dr. Ioanel Sinescu, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (promoţia 1970), precum şi fostul director medical interimar al spitalului din Suceava, actualmente şeful Secţiei de Chirurgie Generală, domnul dr. Valeriu Gavrilovici (şeful promoţiei 1987).

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: