Pe fondul crizei Covid-19

Stimulent de risc de peste 900.000 de lei pentru 797 de angajaţi ai sistemului de asistenţă socială din judeţul Suceava

>Majorat este şi necesarul pentru achitarea stimulentului de risc de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, demers impus în contextul extinderii categoriilor de personal beneficiare

Prin rectificare bugetară, Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, în şedinţa ordinară a lunii iunie, măsuri de compensare financiară pentru salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Dreptului Copilului (DGASPC) a judeţului Suceava, care şi-au desfăşurat activitatea în condiţii grele, determinate de răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2. Astfel, în cadrul secţiunii de funcţionare a bugetului judeţean se înscrie suma de 916.550 de lei, reprezentând stimulentul de risc care va fi acordat către 797 de angajaţi ai DGASPC. Compensarea este prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82 din 2020, act normativ conform căruia beneficiar este personalul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele vârstnice, cât şi al centrelor rezidenţiale pentru adulţi şi copii cu sau fără dizabilităţi. Stimulentul de risc vizează, de asemenea, şi alte categorii vulnerabile izolate preventiv la locul de muncă, în perioada stării de urgenţă instituite pe fondul crizei de sănătate publică provocată de îmbolnăvirile cu Covid-19. În aceeaşi întrunire a deliberativului judeţean, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean se va aproba repartizarea unei sume de 33.500 de lei cu titlu de ajutor financiar pentru 11 persoane aflate situaţii de extremă dificultate.

Bugetul este rectificat în plus cu 70.000 de lei, bani din încasările reprezentând contribuţiile consiliilor locale la proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor” (SMID) din judeţul Suceava. În ceea ce priveşte secţiunea de dezvoltare, printre altele, bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava se rectifică în plus cu 584.254 de lei, datorită unor intrări suplimentare din sponsorizări. Tot aici este inclusă şi majorarea necesarului pentru plătirea stimulentului de risc, demers impus în contextul extinderii categoriilor de personal beneficiare, conform modificărilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 43 din 2020.

În bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, pe lista de cheltuieli cu obiective de investiţii se înscrie o sumă de 104.670 de lei pentru elaborarea expertizei tehnice, studiului topografic şi a documentaţiei necesare obţinerii avizelor şi acordurilor şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi de verificare tehnică pentru podul de beton armat peste râul Siret, cel dintre localităţile Zamostea, judeţul Suceava, şi Talpa, din judeţul Botoşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: