Şase universitari suceveni, în CNATDCU

Calitatea politicilor educaţionale şi rezultatele excepţionale obţinute în domeniul cercetării şi inovării pe parcursul ultimilor ani de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava se bucură de recunoaştere la nivel naţional, prin recenta numire a şase universitari suceveni în comisiile de specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru perioada 2020 – 2024. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei academice, prof. univ. dr. Mihai Dimian va fi vicepreşedinte al Comisiei de Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii; prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean va fi membru în Comisia de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor; prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu va fi membru în Comisia de Filologie; prof. univ. dr. Mircea Oroian va fi membru în Comisia de Inginerie a Resurselor Vegetale şi Animale; prof. univ. dr. Antonio Sandu va fi membru în Comisia de Sociologie, Ştiinţe Administrative şi Ştiinţe ale Comunicării; prof. univ. dr. Bogdan Popoveniuc va fi membru în Comisia de Filosofie.

Conform sursei citate, în mandatul 2020-2024, conducerea CNATDCU va fi asigurată de acad. Ioan-Aurel Pop, în calitate de preşedinte, precum şi trei vicepreşedinţi, respectiv acad. Marius Andruh, acad. Dorel Banabic şi acad. Mircea Dumitru. Printre altele, CNATDCU îi revin atribuţii precum propunerea unui set de standarde minimale, necesare şi obligatorii, pentru conferirea titlurilor didactice din învăţământul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare şi a calităţii de conducător de doctorat; propunerea metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul superior şi cercetarea ştiinţifică şi verificarea modului de desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare din universităţi.

„Comunitatea academică suceveană îi felicită pe cei şase colegi şi le urează succes în activitatea pe care o vor desfăşura în cadrul comisiilor din care fac parte” se arată în comunicatul USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: