Oferta academică a USV, îmbogăţită cu nouă programe de studiu

Universitatea „Şefan cel Mare” din Suceava a anunţat că, în data de 25 iunie, Consiliul ARACIS a decis funcţionarea a şapte noi programe de studii, cinci de licenţă şi două de masterat.

Potrivit unui comunicat al USV, 25 iunie a devenit „o zi istorică” pentru Universitatea suceveană.

Sursa precizează că noile programe de licenţă sau de masterat, autorizate sau acreditate, aparţin mai multor facultăţi ale USV, unele dintre ele, cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăţi şi departamente şi implicând competenţe multiple.

Astfel, în domeniul Ştiinţe inginereşti, viitorii studenţi vor putea opta pentru: programul Echipamente şi sisteme medicale (licenţă), autorizat să funcţioneze cu 60 de studenţi; Echipamente şi sisteme de comandă şi control pentru autovehicule (licenţă, 50 de studenţi); Ştiinţe gastronomice (licenţă, 50 de studenţi); Energetică şi tehnologii informatice (licenţă, 60 de studenţi); Securitate cibernetică (masterat profesional). În domeniul Ştiinţe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt: Resurse umane (licenţă, 50 de studenţi) şi Globalizare şi diplomaţie economică (masterat profesional).

Anterior, au fost autorizate să funcţioneze alte două programe: Media digitală, în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, şi programul de masterat Drept penal şi criminalistică, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Ştiinţe gastronomice, program în premieră naţională

De remarcat că programul Ştiinţe gastronomice este primul la nivel naţional, specialiştii de la USV consultând programe similare, de succes, din Europa. De asemenea, specializarea Echipamente şi sisteme de comandă şi control pentru autovehicule este unică la nivelul instituţiilor de învăţământ superior de stat civile din România, iar programul Media digitală iniţiat la Suceava mai funcţionează doar în două universităţi.

USV estimează că, în sesiunea de admitere septembrie 2020, oferta educaţională se va îmbogăţi cu programele de licenţă Tehnică dentară (domeniul Sănătate) şi Autovehicule rutiere (domeniul Ştiinţe inginereşti) şi programul de masterat Nutriţie şi recuperare medicală (domeniul Sănătate). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: