O persoană reţinută, mai multe dosare penale şi 184 de amenzi de peste 40.000 lei

> Acestea sunt rezultatele unei acţiuni a Serviciului Rutier Suceava pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, mopediştilor şi căruţaşilor

În ultima perioadă au fost înregistrate la nivel judeţean mai multe evenimente rutiere cu implicarea bicicliştilor şi conducătorilor de mopede.

Poliţia Judeţeană Suceava arată că minorii au condus biciclete pe drumurile publice fără a avea acest drept, iar unii adulţi au condus mopede sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere, constituind adevărate pericole pentru siguranţa rutieră.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra riscului victimal reprezentat de conducerea bicicletelor şi mopedelor pe drumurile publice cu neatenţie şi sub influenţa alcoolului, astfel de comportamente în trafic putând avea urmări dintre cele mai grave.

În acest context şi în scopul combaterii nerespectării de către conducătorii de biciclete, mopede şi căruţe a normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, a organizat o acţiune de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere cu implicarea acestor participanţi la trafic.

Au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.400 lei, dintre care: 59 pentru biciclişti, 31 pentru mopedişti, 12 pentru conducători de atelaje hipo şi 82 de sancţiuni altor participanţi la trafic (pietoni, şoferi). Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute şi cinci permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

 Au fost întocmite şi trei dosare penale pentru mopedişti care circulau cu încălcarea legislaţiei rutiere.

Între cazurile semnalate, poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier – IPJ Suceava, în timp ce acţionau pe DJ 208 B, localitatea Dumbrăveni, au oprit pentru control un moped care nu avea plăcuţă de înmatriculare, condus de un bărbat de 28 ani, din comuna Dumbrăveni, fără a poseda permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi introducerea în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „conducere fără permis” şi „conducere sub influenţa alcoolului”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: