Marian Andronache PMP:

Nu voi promite sucevenilor telegondole, dar pot să le promit un oraş civilizat

PMP Suceava a anunţat, zilele trecute, candidaţii formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi pentru funcţia de primar al Sucevei. Astfel, pentru funcţia de primar al Sucevei va candida actualul viceprimar Marian Andronache, vicepreşedinte naţional al PMP.

El a spus că este pentru a doua oară în această ipostază de candidat la funcţia de primar al Sucevei şi că, privind retrospectiv, se întreabă când au trecut cei 4 ani de la prima sa candidatură.

Din postura de viceprimar am avut multe de învăţat

„După 4 ani de politică am convingerea că pot să schimb ceva în politica suceveană, în administraţia locală, iar după 4 ani din postura de viceprimar, timp în care am fost aproape de nevoile sucevenilor, am avut multe de învăţat. Niciodată nu le ştii pe toate. Nimeni nu le ştie pe toate, chiar dacă unii cred că le ştiu pe toate. Din păcate, unii aşa cred, dar nu este adevărat” a spus Andronache.

El a menţionat că în aceşti 4 ani a învăţat foarte multe despre ceea ce trebuie să facă un primar, dar mai ales ce nu are voie să facă un primar.

„Nu voi face promisiuni fără acoperire, eu nu o să promit sucevenilor telegondole, roţi panoramice, săli polivalente, dar pot să promit sucevenilor că vor scăpa de noroi, că în Suceava nu vor mai exista parcări neasfaltate, nu vor mai exista străzi neasfaltate, străzi fără apă şi canalizare” a declarat Andronache.

El a mai afirmat că oraşul Suceava, care se doreşte european şi într-o ţară care aparţine de UE, trebuie să se transforme într-un oraş civilizat, menţionând că mai sunt drumuri de pământ şi locuinţe fără apă şi canalizare.

Marian Andronache a mai declarat că unul dintre proiectele sale din 2016, transferul parcului Şipote, inima verde a oraşului, la municipalitate, este pe cale să se realizeze şi că iniţial a fost luată în derâdere iniţiativa sa, pentru că era greu de realizat.

Viceprimarul a estimat că transferul parcului va fi realizat cel mai probabil în luna septembrie, înaintea alegerilor locale.

El a mai declarat că municipiul Suceava trebuie să se dezvolte coerent şi că această dezvoltare se poate face fără ca investiţiile să stea la mila guvernului.

Nu este normal să se facă agricultură aproape de centrul oraşului

Totodată, Marian Andronache a declarat că este necesar şi transferul celor circa 700 ha de teren aparţinând Staţiunii de Cercetări Agricole, pentru că pe aceste terenuri se face agricultură şi că nu este normal ca în loc de proiecte de dezvoltare să fie făcută agricultură aproape de centrul oraşului.

El a explicat că pe acest teren se poate realiza un parc industrial, pot fi construite locuinţe pentru tineri, locuinţe sociale, un centru de îngrijire pentru bătrâni, un spital de pediatrie.

„Avem nevoie de foarte multe investiţii, pentru care avem nevoie de locaţii” a spus Andronache. El a mai declarat că din platforma sa electorală de candidat de primar din 2016 au fost preluate de conducerea actuală circa 50% dintre obiective.

Totodată, Marian Andronache a spus că sucevenii s-au săturat de aceiaşi politicieni din ultimii 20 de ani care se rotesc la conducerea administraţiei publice locale şi că este convins că sucevenii îşi doresc altceva. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: