Mirela Adomnicăi a taxat derapajul senatorului PNL Daniel Cadariu

> Ea anunţă că îl va reclama la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat, duminică, intenţia de a depune o reclamaţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faţă de atitudinea „misogină” a senatorului PNL Daniel Cadariu.

„Mereu am considerat că în politică este nevoie de diplomaţie şi că în confruntările politice trebuie folosit un limbaj civilizat, în timp ce discursul politic trebuie argumentat pe baza informaţiilor, nu a opiniilor personale” arată Adomnicăi într-un comunicat de presă.

Ea spune că deşi senatorul PNL Daniel Cadariu face apel la o „confruntare în idei şi proiecte, pentru ca lumea să înţeleagă ceva”, acesta exclude această posibilitate atunci când candidatul este femeie.

„Este regretabilă această abordare misogină care, conform prevederilor legale ce sancţionează discriminarea pe bază de gen, este definită ca «un comportament manifestat în public care vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere ostile, degradante umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane legat de gen» – am citat din lege” a precizat Adomnicăi.

Ea a subliniat că, urmare a acestei atitudini, în cursul acestei săptămâni va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

„Îmi exprim speranţa că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează. Şi eu îmi doresc să ne confruntam în idei şi proiecte în interesul sucevenilor, pentru ca aceştia să aleagă în cunoştinţă de cauză şi nu conform «ghicitului» dlui senator. Pe de altă parte, ca fost parlamentar, îi reamintesc acestuia că imunitatea parlamentară în ceea ce priveşte exprimarea opiniilor politice nu este un privilegiu, ci o garanţie a exercitării mandatului în calitatea sa de reprezentant al poporului. Popor din care fac parte şi femei” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: