Comisia Europeană se angajează să aloce încă 4,9 miliarde de euro în lupta anti-COVID

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, la summitul pentru strângerea de donaţii din 27 iunie, CE a mobilizat 6,15 miliarde de euro suplimentare pentru a contribui la dezvoltarea şi asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, teste şi tratamente pentru coronavirus.

Această sumă include un angajament în valoare de 4,9 miliarde de euro din partea Băncii Europene de Investiţii, în parteneriat cu Comisia Europeană, şi un angajament în valoare de 485 de milioane de euro din partea statelor membre ale UE.

40 de guverne au luat parte la summit şi s-au angajat să asigure accesul universal la medicamentele pentru coronavirus şi să ajute, într-un mod echitabil şi just, la reconstrucţia comunităţilor care au fost afectate grav de pandemie. Ca jalon al solidarităţii mondiale, summitul a dus la asumarea de angajamente pentru capacitatea de producţie a peste 250 de milioane de doze de vaccin destinate ţărilor cu venituri medii şi mai mici.

„Lumea va fi eliberată de această pandemie numai atunci când vaccinurile, testele şi tratamentele vor fi disponibile la un preţ accesibil pentru toţi cei care au nevoie de ele. Angajamentele de astăzi şi contribuţia Europei ne apropie de realizarea acestui obiectiv global”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Angajamentele totale asumate în cadrul maratonului donatorilor desfăşurat în contextul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, lansat în 4 mai de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se ridică la 15,9 miliarde de euro. Fondurile vor finanţa redresarea economică, consolidarea sistemelor de sănătate şi realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în toate ţările din afara UE, ca parte a răspunsului global al UE pentru combaterea pandemiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: