Circuitul minciunii în natură

Curios din fire, am vrut să ştiu de ce şi cum apar minciunile în mass-media, în spaţiul public, cine sunt mincinoşii şi ce scop au minciunile lor. Dacă veţi citi până la capăt, s-ar putea să găsiţi răspunsurile. Dacă nu, veţi trăi cu minciunile.

Vom lua un caz-şcoală, ultimul: cazul Marcel Pavel, care împreună cu o mulţime de alţi actori şi cântăreţi s-a infectat cu Covid-19 în studioul unei televiziuni, în consecinţă a ajuns la spital, unde medicii au reuşit cu greu să-l stabilizeze. Deşi M. P. a fost testat pozitiv, vine dl Cosmin Guşă şi lansează ideea că nici vorbă de coronavirus, ci de o simplă pneumonie. S-a declarat totuşi infecţia cu Covid-19 cică pentru a justifica prelungirea sării de alertă şi a face jocurile guvernului Orban şi ale lui Iohannis.

După lansarea minciunii, s-a declanşat mecanismul de răspândire şi de credibilizare: minciuna a fost preluată de revista Sputnik şi de Ortodoxinfo, a fost „comentată“ imediat ca ştire şi eveniment-bombă de jurnaliştii Victor Ciutacu la România TV şi de Ion Cristoiu & co. pe la alte televiziuni mari amatoare de trasul sforilor. De aici, s-a ajuns în televiziunile, ziarele şi blogurile controlate de Dan Voiculescu şi multele sale Antene, astfel că minciuna a devenit casus belli naţional şi motiv în plus de atac împotriva guvernului, a preşedintelui, a ministrului Sănătăţii…

Apoi s-a apelat la principiul picăturii chinezeşti: „Gutta cavat lapidem“ (Picuruş cu picuruş, se face gaură în piatră – n.a.). Ideea că nu s-a infectat cu Covid-19 s-a tot repetat, s-a comentat până la saturaţie, iar după terminarea combustibilului mediatic au scos alta şi mai creaţă: cică Marcel Pavel a fost plătit (de cine?) să declare că s-a infectat cu coronavirus! Întrebarea e dacă şi ceilalţi 14-15, de nu cumva vor fi fiind mai mulţi, au fost plătiţi şi ei să se declare pozitivi. Inclusiv Ozana Barabancea şi Adriana Trandafir? Acum câteva săptămâni, aceiaşi susţineau că membrii familiilor cu decedaţi erau mituiţi să declare că au fost infectaţi cu coronavirus, dar ei muriseră de moarte bună sau de alte boli… Atenţie! Nimeni nu a prezentat niciodată vreo dovadă a plăţii, iar justiţiarii au tăcut mâlc.

De ce se contestă în România existenţa contagiozităţii, a periculozităţii acestei pandemii cu sute de mii de morţi şi milioane de infectaţi pe plan mondial? Atenţie: se contestă părerea unanimă a celor mai mari somităţi medicale şi institute de sănătate mondiale de către politruci manipulatori, analfabeţi ştiinţific! De menţionat că în ultimii 30 de ani nu a fost idee politică mai cinică, mai ticăloasă, chiar criminală, decât aceasta care anulează realitatea victimelor şi a contaminaţilor în scopuri mercantile… Se contestă existenţa a 1600(!) de morţi de Covid-19 deoarece clientela politică a stângii româneşti a rămas fără parale: hotelurile, restaurantele, cafenelele, terasele închise nu aduc profit patronilor, iar respectivele posturi TV, ziare… au rămas fără publicitate de la Ho-Re-Ca. De aceea, mincinoşii şi escrocii ne spun că nu e nici un pericol să renunţăm la distanţare fizic-socială, iar rezultatele se văd: au apărut noi şi noi decese şi mii de contaminaţi. (Să-i mulţumim şi dlui Cataramă!) În capcană au căzut şi numeroşi reprezentanţi ai cultelor religioase, iar de răspuns nu răspunde nimeni. Câte victime vor avea pe conştiinţă?

De mirare nu este numai circuitul minciunii la anumite televiziuni, site-uri şi ziare, cât tăcerea justiţiarilor: cum e posibil ca nimeni să nu se sesizeze, fie şi din oficiu, că acest tip de minciuni este nu numai infracţional, ci de-a dreptul criminal? Chiar nu ne poate nimeni apăra de ticăloşi şi sforari?

O altă minciună este lansată de una din instituţiile statului, Avocatul Poporului: cică în spitale se practică tortura şi ca atare unii medici ar fi adevăraţi torţionari. Ideea e că respectivii medici ar trebui anchetaţi pentru tortură şi abuzuri criminale asupra pacienţilor. Iar acuzaţia vine în momentul în care o bună parte din personalul medical a fost infectat cu Covid-19, iar mulţi medici, asistenţi, brancardieri, îngrijitori au murit eroic la datorie.

Cine îşi închipuie că prin acest cinism criminal se vor câştiga voturi va avea o surpriză dramatică în 2020. Populaţia nu mai e aceeaşi din zilele fierbinţi ale revoluţiei când se speria de teroriştii inventaţi de Iliescu care otrăveau apa şi omorau din orice poziţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: