Liderul Ligii aleşilor locali PNL, Gheorghe Flutur, după discuţii cu Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr:

Am convenit să creştem implicarea comunităţilor româneşti conduse de primari liberali în susţinerea comunităţilor din Moldova

Preşedintele Ligii aleşilor locali ai PNL, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu preşedintele Platformei Dreptate şi Adevăr din Republica Moldova, Andrei Năstase, la împlinirea a 10 ani de Parteneriat Strategic România – Republica Moldova, un proiect comun care va contribui la dezvoltarea localităţilor din Republica Moldova.

„Se împlinesc în acest an 10 ani de Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova, un parteneriat asumat la detaliu de către România pentru sprijinirea comunităţilor şi întregii societăţi din Republica Moldova” a declarat Flutur.

El a arătat că, în calitate de preşedinte al Ligii aleşilor locali ai Partidului Naţional Liberal, a avut o foarte bună şi angajantă discuţie cu Andrei Năstase, „prietenul şi partenerul PNL”, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

Îngrijorarea lui Andrei Năstase este legitimă şi realistă

„Am parcurs cu obiectivitate coordonatele Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi am fost informat în detaliu cu privire la perioada foarte complicată prin care trece Republica Moldova, iar îngrijorarea lui Andrei Năstase este legitimă şi realistă” a spus Flutur.

El a anunţat că în aceste condiţii cei doi au convenit să schiţeze şi să asume împreună, având în vedere bunele relaţii dintre partidele lor, un proiect prin care să fie crescută implicarea comunităţilor româneşti conduse de primari liberali în susţinerea comunităţilor din Moldova.

 „Putem face acest lucru, iar noi, aleşii locali ai Partidului Naţional Liberal, partid care astăzi, alături de Excelenţa Sa, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, conduce România, vom prelua iniţiativa de a iniţia, într-un timp cât mai scurt, semnarea mai multor parteneriate de înfrăţire între comunităţi din România şi Republica Moldova” a explicat Gheorghe Flutur.

Înfrăţirile dintre comunităţi nu vor fi exerciţii inutile de PR politic

Liderul Ligii aleşilor locali PNL a subliniat că aceste înfrăţiri nu vor fi exerciţii inutile de PR politic, ci permit realizarea de proiecte comune şi finanţarea acestora cu maximă celeritate de Guvernul României sau instituţii ale Uniunii Europene.

 „Andrei Năstase este, în opinia mea, un adevărat om de stat! Şi spun asta deoarece am constatat din nou, cu mare bucurie, deşi îi cunosc foarte bine altruismul şi determinarea cu care doreşte să facă lucruri foarte bune pentru Republica Moldova, că îşi doreşte ca noi, aleşii locali ai Partidului Naţional Liberal, să sprijinim cât mai multe comunităţi, indiferent de culoarea politică a primarilor acestora” a declarat Gheorghe Flutur.

 El consideră că astfel se va putea garanta dezvoltarea echilibrată şi durabilă a societăţii din Republica Moldova.

Oamenii Republicii Moldova nu trebuie trataţi în funcţie de culoarea politică a primarilor

„Da, aşa este corect şi aşa vom face, deoarece oamenii Republicii Moldova nu trebuie trataţi diferit, în funcţie de numele sau culoarea politică a primarilor sau a consilierilor, iar astfel de abordări, inclusive şi nediscriminatorii, pot garanta dezvoltarea echilibrată şi durabilă a întregii societăţi din Republica Moldova” a afirmat Flutur.

Potrivit acestuia, abordările care pot contribui la consolidarea unităţii tuturor energiilor pro-europene de la Chişinău sunt abordările corecte, sunt singurele care pot garanta o evoluţie pozitivă către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu România şi apropierea ireversibilă a Republicii Moldova de principiile şi valorile Uniunii Europene.

 „Andrei Năstase rămâne cel mai angajat şi predictibil partener pe care Partidul Naţional Liberal îl are în Republica Moldova, iar Platforma DA, partid pe care cu cinste şi modestie îl reprezintă, rămâne unitatea noastră de măsură, a liberalilor din România, ori de câte ori vom dori să evaluăm nivelul de asumare şi acţiune, în slujba poporului, a actorilor politici din Republica Moldova” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: