Patru angajaţi ai Consulatului României la Cernăuţi, confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2

> Ei au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava > Activitatea cu publicul a consultatului a fost suspendată pe termen nelimitat

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, ne-a declarat, vineri, că patru angajaţi ai Consulatului României la Cernăuţi care ar fi fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus, urma să fie internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

El a spus că o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Suceava urma să preia cele patru persoane de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi să le transporte la spitalul din Suceava.

Sădean a mai spus că, din informaţiile pe care le avea, cele patru persoane au efectuat testul pentru SARS-CoV-2 în Ucraina.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, la rândul său, că a fost informat că patru persoane din cadrul personalului Consulatului General al României la Cernăuţi vor fi preluate din PTF Siret şi transportate la SJU Suceava.

El a precizat că nu avea informaţii despre starea de sănătate a acestor persoane şi că urma ca ele să primească îngrijiri de specialitate la SJU Suceava.

În ultimele zile în Ucraina a crescut numărul de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, iar în regiunea Cernăuţi se înregistraseră în ziua anterioară 51 de îmbolnăviri.

Consulatul General al României la Cernăuţi a anunţat că în contextul evoluţiei pandemiei de SARS-CoV-2, începând cu data de 29.06.2020 îşi suspendă temporar activitatea de lucru cu publicul, pentru o perioadă nedeterminată.

În funcţie de evoluţia situaţiei, oficiul consular îşi va relua programul normal de lucru cu publicul şi va informa despre acest lucru.

Pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români în situaţii deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul epidemiei etc.), cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul de telefon +380635669918. „Facem apel la înţelegerea dumneavoastră privind situaţia excepţională şi vă adresăm rugămintea de a urmări şi respecta în continuare recomandările autorităţilor locale, precum şi informaţiile postate pe pagina de internet a oficiului nostru consular” a transmis Consulatul României la Cernăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: