Rezultate la evaluarea naţională, după soluţionarea contestaţiilor

Numărul mediilor de 10 a crescut de la 19 la 22

> Procentul mediilor peste 5 a crescut la 75,8%

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenţilor clasei a VIII-a, obţinute în urma susţinerii examenului de evaluare naţională, sesiunea 2 – 27 iunie, după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, procentul mediilor mai mari decât 5 a crescut la 75, 8% în judeţul Suceava, iar numărul mediilor de 10 obţinute de candidaţi a crescut de la 19 la 22.

La disciplina limba şi literatura română, soluţionarea contestaţiilor a modificat 316 note prin creştere şi 69 note prin scădere. La această disciplină 16 note au rămas nemodificate. La disciplina matematică, soluţionarea contestaţiilor a modificat 101 note prin creştere şi 78 note prin scădere. La această disciplină 22 note au rămas nemodificate.

În municipiul Suceava, câte 3 candidaţi de la Şcoala Nr. 1 şi Şcoala Nr. 3 au obţinut media 10, aceeaşi medie fiind obţinută de câte doi candidaţi de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Suceava.

Şi câte un candidat de la şcolile gimnaziale Nr. 10 şi „Miron Costin” Suceava a obţinut media 10.

În oraşul Gura Humorului doi candidaţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” au promovat ambele probe cu nota 10.

În municipiul Fălticeni s-au înregistrat doua medii de 10; respectiv un elev de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” şi un altul de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

În municipiul Rădăuţi au fost înregistrate două medii de 10 – un candidat de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi un candidat de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta”.

Un candidat de la Liceul Tehnologic „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos a obţinut media 10, aceeaşi medie fiind obţinută de un candidat de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Rata de participare la evaluarea naţională a fost de 92,84% în judeţul Suceava, cu 6381 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 6873 elevi înscrişi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: