Licitaţia pentru nocturna de pe Areni a fost contestată

 >„Din această lună, pregătim stadionul pentru noua ediţie a campionatului” arată primarul Ion Lungu, menţionând că va avea o întrevedere cu oficialii clubului „Foresta”

Primăria Suceava nu renunţă la instalaţia de nocturnă pentru stadionul Areni. Potrivit lui Ion Lungu, şeful municipalităţii, licitaţia pentru furnizarea echipamentelor a fost finalizată, însă procedura a fost contestată. Patru competitori au înaintat oferte în acest sens, învingătoare ieşind Asociaţia Cover Electric şi General Solution, pentru 3,99 de milioane de lei.

„Ca la noi, la români, licitaţia a fost contestată, dar, în măsura în care se deliberează, vom semna contractul şi vom pune nocturnă pe stadion, aşa cum am promis” precizează Lungu.

Finanţarea viitoarei instalaţii de iluminat în nocturnă de pe stadionul Areni a fost votată de CL în şedinţa ordinară a lunii noiembrie 2019. Instalaţia ar urma să aibă patru turnuri metalice înalte de 45 de metri, echipate cu corpuri de iluminat. Nocturna ar urma să fie omologată pentru meciurile din Liga I şi pentru cele din fazele finale ale Cupei României. Potrivit indicatorilor tehnico-economici de la acea dată, valoarea totală a investiţiei era de aproximativ 8,16 milioane de lei, aceasta urmând a fi materializată în 12 luni.

Miercuri, cu prilejul unei conferinţe de presă, primarul Lungu a precizat că, totodată, se va trece la modernizarea unei părţi a stadionului, pentru lucrări şi dotări fiind prinşi bani în buget. El a spus că, în perspectiva pregătirii viitorului campionat, va avea o întrevedere cu oficialii Asociaţiei Club Sportiv „Foresta”. „Din această vară, vom pregăti stadionul pentru noua ediţie a campionatului. Joi, voi avea o întâlnire cu noii antrenori de la Foresta, cu dl Goian, cu dl Bălan, cu preşedintele clubului, dl Ciutac, în aşa fel încât să stabilim strategia fotbalistică pentru perioada următoare” a explicat primarul. Reamintim că, în noiembrie anul trecut, şeful executivului spunea că o parte a peluzei de la intrarea în stadionul va fi parte a proiectului de amenajare a parcării supraetajate de lângă sediul Primăriei.

„Vor avea loc lucrări de consolidare şi montare de noi scaune, cu această sumă putându-se face un stadion cochet” evidenţia primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: