Despre doamna profesoară

O ştiu pe doamna profesoară din vremea când avea cam tot atâţia ani câţi au copiii care dau, zilele acestea, examenul de bacalaureat. Ba chiar aş mai pune vreo câţiva pe deasupra.

Atât de emoţionată era, încât am crezut că fiul său este cel care urmează să iasă de la prima probă, cea de limba şi literatura română. Se strecura printre numeroşii părinţi care îşi aşteptau odraslele în faţa Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi pe măsură ce unul dintre elevii săi ieşea de la examen se îndrepta către el, zâmbind întrebător.

Mărturisesc că, mai ales în perioada asta grea pentru şcoală, atât pentru elevi cât şi pentru profesori, mi-am făcut tot felul de griji, mai mult ca altădată, cu privire la soarta şcolii şi a celor ce o slujesc şi m-am bucurat că nu mai am un copil elev, căruia să-i port de grijă.

Privind însă felul în care doamna profesoară de limba şi literatura română se interesa de elevii săi, mi-a mai venit inima la loc şi m-am gândit cu bucurie că mai există asemenea profesori, cu drag de copii, care se vor strădui pentru ei şi cărora vor şti să le fie aproape cu gândul şi cu fapta.

O să-mi spuneţi că la mijloc era şi grija privind propria imagine, reflectată de rezultatele elevilor săi, dar eu am văzut la doamna profesoară o altfel de grijă. Şi cred că am învăţat, în ani, să citesc şi să deosebesc grijile şi felul lor.

O să îmi mai spuneţi că sunt mulţi profesori care simt şi fac la fel ca ea. Sunt sigură, dar eu pe ea am întâlnit-o. Şi mi-am spus, văzând cum îi privea cu ochi îngrijoraţi de mamă, că e tare bine că un astfel de om a ales să fie dascăl.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: