Nataţie

Înotătorii suceveni revin treptat în apă, după ce s-au zbătut trei luni ca peştele pe uscat

Fără nicio îndoială, una dintre ramurile sportive cele mai afectate de pandemia de coronavirus a fost nataţia. Tinerii sportivi suceveni s-au zbătut ca peştele pe uscat timp de aproape trei luni de zile, fiind nevoiţi să facă antrenamente fizice în aer liber, fără a avea posibilitatea să intre în apă.

Treptat, lucrurile s-au mai relaxat şi încet, încet ei au început să revină firav în mediul specific de competiţie. Oricum, regulile impuse de autorităţi în ceea ce priveşte înotul în bazinele acoperite sunt absolut imposibil de imaginat, înotătorii neavând voie să scuipe sau să sufle pe nas apa din bazin.

„Este foarte dificil să revenim la forma necesară competiţiilor. Copiii pe care îi antrenăm sunt deosebiţi şi pasionaţi şi s-au pregătit conştiincios şi pe uscat, însă este greu fără să intri în bazin. Nu se ştie încă nimic de programul competiţional şi se aşteaptă reînceperea anului şcolar pentru a vedea ce putem face. Revenim încet la antrenamente, dar este complicat să fie respectate toate regulile, deşi noi ne străduim”, a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Oricum, un hâtru spunea că în cazul în care la un antrenament în bazin participă în serii zeci de sportivi care nu au voie să scuipe apa care le intră în gură involuntar, atunci adâncimea apei va scădea cu jumătate de metru, cel puţin…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: