Sub presiune

Oare ce-ar fi (mai de) preţ, sănătatea sau banii (ori, spre a nu vicia de tot o alegere, prin enunţarea/enumerarea termenilor, banii sau sănătatea)?! Am impresia că, în ultimele săptămâni (dacă nu şi luni), în context stăruind aceste întrebări, cu cei doi termeni aşezaţi într-un fel sau altul, administraţia de stat s-a străduit (chiar aşa: s-a străduit!; după cum, într-o ipoteză, am enunţat şi cu un alt prilej) încercând să împace capra, varza şi lupul, ori racul, broasca şi o ştiucă… Dar e extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil, să faci pe plac, totodată, caprei şi lupului, darămite verzei şi ştiucii. De-aici rezultă că, mai mult sau mai puţin, toţi membrii ecuaţiei, uitând de beneficiile de moment, se găsesc nemulţumiţi în perspectivă, zicând că orice s-ar fi făcut tot nu-i de ajuns. Ştiuca şi lupul dau să muşte, dar nu prea ar avea din ce; varza, după ce s-a ofilit de secetă, s-a dat la fund în inundaţii; capra strigă că n-a fost deprinsă să înoate, iar broasca se ascunde-n mâl, aşteptând vremuri mai bune. Presiunea de jos e jos, presiunea de sus e sus, aia de sus se simte jos şi cea de sus pătrunde (chiar de n-ai vrea) până jos. Uite-aşa, acum (ca întotdeauna, de altfel) îţi vine să dai vina pe celălalt, care-o fi, care-i mai aproape, care-i mai la vedere, care-i mai într-o părere tare s-o suporte ori, în ochii lumii, să se lase dus de val, cu vină cu tot, ca şi cum asta ar rezolva ceva. Citeşti zilnic informaţiile şi, sănătos încă la minte şi la piept crezându-te, afli că numărul noilor aprinşi de molima coronavirsului e în creştere. Şi ce-ţi spui? Banii sau sănătatea? Ori ambele?!!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Sanatatea!!! Ce sa inteleaga lumea? Calancea a fost numit de Rimbu sef de sectie la cardiologie fara sa indeplineasca conditiile! Acum este numit manager!! O fi o coincidenta? sau o fi o capacitate?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: