Noi reguli în biserici:

La spovedanie, preoţii şi credincioşii vor purta măşti şi vor sta la distanţă

Noile îndrumări bisericeşti se aplică începând de miercuri în toate lăcaşurile de cult. În timpul spovedaniei, preoţii şi credincioşii vor sta la distanţă de 2 metri şi vor purta măşti de protecţie, anunţă Patriarhia Ortodoxă Română.

Potrivit Patriarhiei, slujbele vor fi ţinute în interiorul bisericii cu păstrarea distanţării sociale, astfel încât fiecărui credincios să îi revină câte 4 metri pătraţi, iar în cazul în care capacitatea bisericii este depăşită, credincioşii vor asculta slujba de afară.

Folosirea măştilor de protecţie în biserică este obligatorie, cu excepţia „slujitorilor bisericeşti care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”.

Patriarhia roagă persoanele care prezintă simptome ale infecţiei, care sunt în carantină sau care au intrat în contact cu persoane infectate să nu meargă la biserică.

Reguli noi vor fi aplicate şi în cazul spovedaniilor: „Spovedania credincioşilor şi citirea unor rugăciuni pentru aceştia în biserică se vor programa din timp, spre a evita aglomerările de persoane. Atât preotul duhovnic, cât şi credinciosul care se spovedeşte vor utiliza mască de protecţie şi vor menţine distanţa fizică sanitară de 2 m. Se recomandă, date fiind dimensiunile reduse ale majorităţii bisericilor şi caracterul secret al Spovedaniei, ca în biserică să rămână doar preotul şi penitentul”.

De asemenea, Patriarhia recomandă intrări separate pentru intrarea şi ieşirea credincioşilor, aerisirea la interval de patru ore, dezinfecţia mâinilor la intrarea în biserică şi curăţarea înainte şi după slujbe a obiectelor liturgice, a stranei şi a pardoselii.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Alexandru says:

    Mai normal era sa nu ii fi forțat BOR pe guvernanți sa dea voie slujbelor cu enoriașii în biserica.
    Mai stăteau în curtea bisericii încă o luna, ca e vara, pana mai trecea pericolul. Sunt depistate peste 300 infectari pe zi și BOR ii condamna practic pe enoriași la îmbolnăvire.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: