Suceava

Se modernizează parcarea de la Turnul Unirii

 >Lucrările de lângă „Monumentul Trianon”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi Palatul de Justiţie sunt atribuite pentru 320.000 de lei, primarul Lungu considerând că acesta este „kilometrul zero” al reşedinţei de judeţ

Parcarea de lângă Turnul Unirii, din preajma Palatului de Justiţie din municipiul Suceava, este supusă intervenţiilor de modernizare.

Primarul Ion Lungu a lansat această iniţiativă cu prilejul slujbei de comemorare a eroilor. Ceremonia s-a desfăşurat pe 4 iunie, dată la care, în 1920, era semnat Tratatul de la Trianon şi se consfinţeau graniţele României Mari.

„Zona respectivă, adică parcarea de la Curtea de Apel şi Tribunal, aşa cum este cunoscută, va fi modernizată printr-un proiect de asociere între Primăria Municipiului Suceava şi Curtea de Apel” a declarat primarul.

Valoarea lucrărilor este calculată la 350.320 de lei, fără TVA, iar licitaţia a fost câştigată de societatea comercială Symmetrica. Edilul-şef consideră că acesta este „kilometrul zero” al municipiului Suceava, modernizarea urmând a pune în valoare Turnul Unirii şi Biserica „Naşterea Maicii Domnului”.

„Odată cu ordinul de începere a lucrărilor vom moderniza această parcare, una foarte importantă, din zona centrală a oraşului” a subliniat Ion Lungu.

Deoarece contractul pentru îmbrăcare şi reparare cu pavele pe raza municipiului Suceava expirase, societatea comercială Symmetrica beneficiază de o prelungire de 4 luni a acestuia. Între timp, serviciul în cauză a fost scos la licitaţie, iar, în conformitate cu caietul de sarcini, noul contract urmează a fi parafat pentru 12 luni, la o valoare de 1,7 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: