Deşi cu risc ridicat

Judeţul Suceava, ocolit timp de 8 ani de lucrări majore de protecţie împotriva inundaţiilor

>„Este necesară, în primul rând, punerea în siguranţă a localităţilor afectate în perioada 2008-2010” susţine Gheorghe Flutur

 Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu o delegaţie a „Apelor Române”, purtându-se discuţii axate pe priorităţile reclamate de apărarea la inundaţii a comunităţilor din judeţ. În acest cadru, şeful executivului judeţean a adus în atenţie necesitatea realizării cât mai rapide a unor lucrări în domeniu, cu atât mai mult cu cât, în judeţul Suceava, unul cu un ridicat potenţial de risc de inundaţii pe râurile Suceava, Moldova, Bistriţa şi Siret, în ultimii 8 ani nu au fost făcute investiţii.

„Este necesară, în primul rând, punerea în siguranţă a localităţilor afectate la inundaţiile din 2008-2010” a precizat şeful administraţiei judeţene, menţionând că de dorit ar fi ca finanţarea acestor ample intervenţii să se facă din fonduri europene. Astfel, pentru proiectului „Managementul riscului la inundaţii în Bazinul râului Suceava”, în calcul este luată posibilitatea atragerii de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructura mare (POIM). Urmărită este reducerea riscului la inundaţii în bazinul hidrografic al râului Suceava şi al afluenţilor Putna, Pozen şi Ruda, de la intrarea în ţară până la Dorneşti, proiectul obţinând avizul de mediu la finele săptămânii trecute.

La întâlnirea cu preşedintele Gheorghe Flutur au participat, Ervin Molnar, directorul general Administraţiei Naţionale „Apele Române”, şi Răzvan Grigore Găină, directorul Administraţiei Bazinale de Apă „Siret”, ocazie cu care a fost analizat şi „Proiectul integrat de management al inundaţiilor pe apele Moldovei, în bazinele Siret şi „Prut”. În cadrul proiectului, în Bazinul Siret este prinsă regularizarea râului Moldova şi a afluenţilor acestuia. „Pentru punerea în siguranţă în cât mai scurt timp a localităţilor din acest bazin hidrografic, soluţia financiară ar fi tot fondurile europene” a punctat Gheorghe Flutur, solicitând conducerii ANAR „concentrare maximă pe această zonă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: