Parlamentul a decis prelungirea mandatelor aleşilor locali

 Camera Deputaţilor a aprobat, ieri, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali până la data de 1 noiembrie. Legea urmează să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 204 voturi „pentru”, trei ”împotrivă” şi 66 de abţineri. Raportul Comisiei juridice a fost de adoptare. În şedinţa comisiei, dar şi în timpul dezbaterilor în plen, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data urma să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins. Proiectul de lege privind prelungirea mandatelor aleşilor locali a fost aprobat vineri în Senat cu 100 de voturi ”pentru” şi 28 de abţineri.

Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) şi Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus, joi, la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali până pe 1 noiembrie. Data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică.

Totodată, proiectul prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării. De asemenea, se menţionează că la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse şi electronic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: