Handbal masculin

CSU din Suceava va putea lupta pentru promovarea în Liga Naţională

Ultima şedinţă a celor care sprijină handbalul sucevean a fost una care a decis ca echipa CSU din Suceava să poată reveni în top, acolo unde a fost în ultimii ani. După ce în ultimele zile s-a reuşit cooptarea în Consiliul de Administraţie a oamenilor de afaceri Ciprian Nuţu, de la firma Trutzi, şi Vasile Armenean, de la Betty Ice, la mijlocul acestei săptămâni lucrurile s-au „aşezat” după o şedinţă extraordinară care a avut loc la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Cu acest prilej, la întâlnire au participat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, şi rectorul USV, Valentin Popa, reprezentanţii primăriei şi ai universităţii sucevene confirmând sprijinul pentru echipa de handbal antrenată de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei, care va susţine în această vară turneul pentru promovarea în primul eşalon al handbalului românesc.

„Lucrul care a fost cel mai important pentru noi a fost faptul că principalii noştri finanţatori, Primăria Suceava, prin Consiliul Local, şi Universitatea «Ştefan cel Mare» au confirmat susţinerea pentru echipa de handbal, garantând un buget cu care să putem lupta cu şanse reale pentru revenirea în Liga Naţională. În aceste condiţii, vom putea ca în zilele următoare să încercăm să ne alcătuim o formaţie mult mai competitivă. Vom aduce la Suceava jucători de valoare, care să ne ajute să promovăm, pe care să ne putem baza mai apoi în primul eşalon valoric. Dacă avem sprijinul mediului de afaceri din Suceava, vom încerca să atragem finanţare şi din mediul privat, în cadrul unui proiect mai larg, care va implica şi echipele de juniori ale clubului nostru. Important este că sucevenii iubitori de sport sunt alături de noi şi ei iubesc handbalul, mai ales că avem o bază deosebită şi la juniori, pe care trebuie să facem tot posibilul să-i ţinem aici”, a declarat antrenorul principal al echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

Federaţia Română de Handbal a luat, în urmă cu două săptămâni, o decizie în ceea ce priveşte sezonul actual, perturbat de pandemia de coronavirus. Consiliul de Administraţie al FRH a hotărât ca în Liga Zimbrilor şi în Liga Florilor să nu se acorde titlul de campioană. Luându-se act de clasamentul actual, Dinamo a terminat întrecerea pe primul loc, la masculin, iar CSM Râmnicu Vâlcea, la feminin.

De asemenea, s-a hotărât să nu retrogradeze nimeni din ligile naţionale. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start în ambele întreceri, feminin şi masculin.

Promovarea în primul eşalon se va juca însă pe teren cu opt echipe. Încă nu s-a stabilit o dată fixă şi modalitatea de desfăşurare, competiţia urmând să se dispute după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este începutul lunii iulie.

La turneul final masculin în care se vor decide cele două promovate în Liga Zimbrilor trebuie să participe echipele clasate pe primele poziţii în cele patru serii ale Diviziei A, este vorba de CSU Suceava şi Magnum Botoşani (Seria A), CSM Medgidia şi CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc şi Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea şi Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

Liderul Seriei D, CSM Oradea, a anunţat deja că nu va se va prezenta la turneul de promovare din cauza problemelor financiare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: