Apetitul conducerii Primăriei Suceava pentru beculeţe colorate se vede şi la achiziţia „tunelurilor de dezinfecţie” montate la şcoli

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a apreciat, miercuri, că apetitul conducerii Primăriei Suceava pentru luminiţe colorate se vede şi la achiziţia „tunelurilor de dezinfecţie” montate la intrarea în unităţile şcolare şi a atras atenţia că nu orice bandă de leduri cu lumină albastră emite lumină ultravioletă UV-C care dezinfectează, mai ales că astfel de dezinfecţii se efectuează fără persoane în interiorul încăperii.

El a mai atras atenţia că elevii care nu vor să intre prin acest tunel de dezinfecţie nu o pot face, întrucât nu pot să ocolească, aşa cum le-a sugerat primarul.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Apetitul cuplului Harşovschi/Lungu pentru beculeţe colorate nu poate fi negat. Timp de 16 ani le-au oferit Sucevenilor promisiuni neonorate şi beculeţe colorate în loc de Reguli care să ducă la Ordine şi în loc de Viziune care să ducă la Progres.

Ultima „realizare” a celor care de 16 ani se tot laudă că modernizează Suceava sunt ceea ce ei numesc pompos „tunelurile de dezinfecţie”. Am semnalat de săptămâna trecută faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Colegiul Medicilor avertizează că aceste tuneluri sunt inutile pentru prevenirea infectării cu Covid-19, dar sunt şi periculoase, pentru că nu există substanţe omologate care să poată fi pulverizate în contact cu pielea sau care să poată fi inspirate.

Cuplul Harşovschi/Lungu face ceea ce ştie mai bine: sfidează părerile avizate şi instalează 25 de „tuneluri de dezinfecţie” la intrările în şcoli, spunând, totuşi: „Cei care vor să treacă trec, cei care nu pot să îl ocolească în aşa fel încât să nu fie nici un fel de problemă”. Deci, fără să vrea, Lungu recunoaşte că pot fi probleme.

Dar dacă trec doar cei care vor, de să mai prăduim banul public, banii Sucevenilor, domnule Ion Lungu? Sunt sau nu necesare aceste tuneluri? Sunt sau nu obligatorii?

Am solicitat unor constructori, avizaţi, oferte de preţ pentru un tunel identic cu cele amplasate de Primăria Sucevei la intrarea în şcoli. Am primit oferte între 1300 şi maxim 1500 lei. „Cu greu şi cu relaţii”, Ion Lungu a căutat până a găsit o oferta de 3.600 lei bucata, adică suma totală cheltuită din banii Sucevenilor pentru cele 25 de tuneluri inutile şi periculoase este de 90.000 lei.

Probabil că diferenţa de la oferta normală de 1.500 lei la cea de 3.600 lei este justificată prin banda led cu beculeţe colorate în albastru, bucuria cuplului Harşovschi/Lungu. Încearcă să îi păcălească pe Suceveni că acele beculeţe colorate reprezintă o zonă de dezinfectare cu raze ultraviolete, dar este încă o amăgire livrată Sucevenilor de către acest cuplu toxic de primar/viceprimar. De unde să ştie Ion Lungu că nu orice bandă led colorată în albastru emite lumina ultravioletă UV-C care dezinfectează? O astfel de dezinfecţie UV-C durează minim 15 minute şi nu are voie să fie efectuată cu persoane în încăperea respectivă.

Ultimul aspect, de loc de neglijat, este minciuna din conferinţa de presă de astăzi (miercuri – n.red.) a primarului: „Cei care vor să treacă trec, cei care nu pot să îl ocolească în aşa fel încât să nu fie niciun fel de problemă”. Elevii care sunt alergici sau care au alte afecţiuni şi vor să nu treacă prin tunel nu au cum să îl ocolească, pentru că ocupă întreaga intrare în şcoală! Cum este, domnule Lungu, cu libertatea de a alege şi cu informarea corectă a Sucevenilor?

Şi această achiziţie inutilă, cu beculeţe colorate pe bani publici, se înscrie în lunga serie disperată a cuplului Harşovschi/Lungu de a-i păcăli pentru a 5-a oară pe Suceveni, un nou exerciţiu de imagine pe banii şi pe sănătatea Sucevenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: