Preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan:

Simţim deja, economic, efectele guvernării dezastruoase a PNL

Vom depune moţiune de cenzură după încetarea stării de alertă

 Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că PSD va depune moţiune de cenzură împotriva actualului guvern PNL.

„Din punct de vedere economic, deja simţim efectele guvernării dezastruoase” a spus Stan.

El a arătat că din datele statistice ale INS şi Eurostat, în România sunt, sigur, 400.000 de şomeri, iar foarte curând se vor mai adăuga încă 600.000 dintre cei care ies din şomaj tehnic.

Senatorul Ioan Stan a explicat că este o situaţie dramatică să ajungi cu un milion de şomeri în România, în condiţiile în care economia ţării va reporni foarte greu, în condiţiile în care produsul intern brut (PIB) a scăzut în 6 luni de zile cu 14%.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că Guvernul PSD a reuşit să aducă PIB la peste 1000 de miliarde de lei, iar acum acesta a fost diminuat puternic şi nu se ştie de unde se va acoperi această lipsă de finanţare.

Ioan Stan a mai spus că Guvernul PSD a scăzut datoria guvernamentală de la 37 la 35% din PIB, iar acum aceasta a sărit la peste 43% din PIB.

„Cel mai grav lucru este că s-au împrumutat în 7 luni de zile 87 de miliarde de lei, în timp ce în 3 ani de zile PSD a împrumutat 79 de miliarde de lei. Te întrebi unde sunt aceşti bani. În autostrăzi nu, în drumuri rapide nu, în drumuri naţionale şi judeţene, nu, în majorări salariale sau respectarea legii alocaţiilor copiilor, nu” a spus Stan.

El a arătat că de la 1 iunie, potrivit legii iniţiate de PSD, trebuia să fie dublate alocaţiile copiilor, iar de la 1 septembrie pensiile românilor trebuie să crească cu 40%.

„Nu vii tu Ludovic Orban să spui că PSD a presimţit că nu va mai fi la guvernare şi a majorat pensiile ca să doboare PNL. Am spus că în stare de urgenţă şi stare de alertă nu depunem moţiune de cenzură, dar dacă nu respectă legea vom depune moţiune de cenzură” a arătat Ioan Stan.

El a menţionat că nu vede cum actualul guvern va putea gestiona fondurile alocate de UE pentru revenirea după pandemie şi a explicat că, deşi suma de peste 30 de miliarde de euro alocată României pare mare, de fapt, la populaţia ţării, este penultima în UE înaintea Bulgariei, deşi România are cele mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus şi decese asociate Covid din zona est-europeană.

„Pentru sumele alocate de UE trebuie depuse proiecte, iar premierul Orban spune că nu ştie pe ce domenii” a arătat Ioan Stan, care şi-a exprimat îngrijorarea privind capacitatea actualului guvern de a gestiona în continuare ţara fără să afecteze grav întreaga societate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: