În prima lună de epidemie de SARS-CoV-2

Reducere cu peste 16% a autorizaţiilor de construire

> În cadrul regiunii de dezvoltare nord-est, judeţului Suceava îi revin 29,4% din totalul de 540 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale acordate în martie

Apetitul sucevenilor pentru ridicarea de noi locuinţe pare să se diminueze. Cel puţin aşa rezultă din datele Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS), potrivit căreia, în luna martie 2020, în judeţ au fost eliberate 159 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Conform Buletinului statistic lunar al DJS, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a înregistrat o scădere cu 16,3% comparativ cu luna februarie 2020, în timp ce, comparativ cu martie 2019, diminuarea este de 9,1%. Potrivit sursei citate, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale din luna martie 2020, 23,9% au fost eliberate pentru mediul urban, iar 76,1% pentru mediul rural.

În judeţul Suceava s-au înregistrat 4,9% din numărul total al autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în martie a.c. la nivel naţional, în ţară solicitanţilor fiindu-le înmânate 3.224 autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale. Buletinul statistic lunar al DJS Suceava evidenţiază că, în cadrul regiunii de dezvoltare nord-est, din totalul de 540 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale acordate în martie a.c., judeţului nostru îi revin 29,4% de autorizaţii. Pe poziţiile următoare s-au situat judeţele Iaşi cu 30,7% din numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale; Bacău – 14,4%; Neamţ – 10,7%; Botoşani – 9,4%; Vaslui-5,4%.

În intervalul 1 ianuarie – 31 martie a.c., în judeţul Suceava s-au eliberat 529 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, valoare mai mare cu 18,9% faţă de numărul autorizaţiilor de construire acordate în aceeaşi perioadă din anul 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: