Din viaţă, pe scurt…

Alzheimer. Dacă intri în magazin după o îngheţată şi ieşi cu două beri este Alzheimer?

Benzină. – Vă afectează că s-a scumpit benzina?– Deloc! Eu tot de 50 de lei bag.

Dentist. Maturizarea este atunci când mergi la stomatolog şi nu-ţi mai este frică de durere, ci de cât costă.

Divorţ. La Radio Erevan, un ascultător întreabă: – De ce costă divorţul atât de mult? Radio Erevan răspunde: – Pentru că merită!

Fericire. „– Ce este fericirea? – Să descoperi o lume în care să poţi uita de toate necazurile, de toată suferinţa. Să poţi cuprinde pe cineva în braţe, de parcă ai cuprinde întreaga lume.” (Orhan Pamuk, „Zăpada”)

Femei. Când un bărbat este nefericit, caută o femeie. Când este fericit, mai caută una!

Funcţionari. „Domnii funcţionari publici sunt rugaţi să nu plece înainte de a sosi.” (G. Clemenceau)

Generaţii. Bunicul către nepot: – Gândeşte-te, leneşule…, eu la vârsta ta… deja lucram! Nepotul răspunde (genial!): – Gândeşte-te şi tu, Bicu: eu, la vârsta ta, încă o să trebuiască să lucrez…!

Ghinion. – De unde vii, Bulă, aşa de bătut şi zdrenţuit? – M-a prins unu’ la nevastă-mea…

Guvern. „Soluţia guvernului la o problemă este, de regulă, la fel de rea ca problema.” (M. Friedman)

Hrană. La doctor: – Mâncaţi sănătos? – Mănânc şi când sunt bolnav.

Invenţii. Ăla care a inventat pachetul de şerveţele umede, când tragi de unu şi ies trei, mai bine inventa bancomatul!

Junglă. O axiomă: În junglă – şi în cea socială, de fapt – totul e comestibil. Şi eu, şi tu…

Laş. El: – Gândeşte-te, dragă, 10 ani de căsătorie şi nicio ceartă între noi! – Ştiu, laş ticălos ce eşti!

Leac. De când au aflat doamnele că în bloc s-a mutat o curvă, au dispărut migrenele.

Lene. „Lenea este creativă: progresul este realizat de către oamenii leneşi care caută căi mai uşoare pentru a realiza lucrurile.”

Lipsă. – Mi-ai simţit lipsa ieri, iubito? – Cum, dragă, n-ai dormit acasă?

Man. Este evident că bărbaţii sunt grei de cap. Astăzi, la metrou, o doamnă supărată îi explica la telefon soţului: „Măi, nu la ieşirea unde se iese, la ieşirea unde se intră te aştept, chiar nu înţelegi?!”

Mândrie. O să mor de căldură toată ziua, dar nu deschid geamurile! Să creadă vecinii că am aer condiţionat!

Minciună. – Sunt cazuri când soţul trebuie să-şi mintă soţia. – Asta nu-i chiar atât de grav. Mai rău e când trebuie să spună adevărul!

Oral. El: – Cum vine asta, contracepţie orală? Ea: – Simplu. Tu mă întrebi, iar eu îţi răspund: nu!

Ore. Iţic la doctor: – Domnu’ doctor vă rog să mă ajutaţi. Eu în fiecare dimineaţă, la ora 7 fix, am scaun imperios! – Păi asta e foarte bine. Trebuie să fii fericit. – Da, dar eu mă scol la 8.

Paradis. Rifca îl apostrofează pe Moişe: – Unde aţi fi fost dacă n-ar fi existat femeia…– Cum, unde? În Paradis!

Pedeapsă. „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viaţa politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.” (Platon).

Proşti. „Ţi-am spus de-atâtea ori, nu te mai bate cu proştii, că te răpun… Ce crezi tu, pe urma cui am suferit eu în viaţă? Pe urma deştepţilor? Prostia, suverana prostie, e totdeauna mai tare. În zadar lupţi frumos cu tăieturi fine de floretă, el, prostul… te loveşte greu cu toporul în moalele capului. Şi în zadar risipeşti spirit şi vervă, el e tare ca piatra. Cum să-ţi spun, prostul are o concepţie telurică a vieţii. Uite aşa îşi înfundă ochii şi urechile, îşi înfige capul în pământ ca struţul, ridică spatele şi trec pe deasupra lui toate curentele… Nimic mai greu decât să cârmuieşti proştii… Ei au un instinct de împotrivire organică.” (I.L. Caragiale către Octavian Goga, aflat în puşcărie ungurească)

Salvare. „Începi salvarea lumii salvând câte o singură persoană. Orice altceva este romantism pompos sau politică.” (Ch. Bukowski)

Tărie. Astăzi am încercat să evit vodca, dar e cu 40% mai tare decât mine…

Vârste. Odată fugeam pe ascuns de acasă pentru a mă duce la petreceri. Acum fug pe ascuns de la petreceri pentru a mă duce acasă.

Virtuţi. Două virtuţi ar trebui să nu le pierdem niciodată: curajul de a ne înfrunta propriile slăbiciuni şi puterea de a ne trăi propriile emoţii.” (Michelangelo)

Vitamine. Îmi place modul în care acest suc de portocale adaugă vitamine şi calciu pentru vodca mea.

Vot. O bătrână din Teleorman stătea la capul soţului în cimitir: – Ioane, dragă, la vot ai fost, dar pe acasă de ce n-ai dat…?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: