Volei masculin

CSM Suceava continuă pe aceeaşi direcţie

Perioada de inactivitate cauzată de pandemia de coronavirus a fost una care a pus în dificultate sportul românesc. Una dintre primele federaţii ale sporturilor de echipă care nu şi-a „complicat” existenţa a fost cea de volei, care a încheiat la foc automat campionatele Diviziei A1, lucrurile fiind clare, în principiu.

Diferenţa între primul eşalon valoric şi ligile inferioare este una majoră, nu mai vorbim de fonduri, dar şi de o mulţime de jucători străini care au acces la Divizia A1. În aceste condiţii, juniorii din producţia proprie nu mai au spaţiu unde să evolueze. CSM Suceava a fost în ultimii ani o pepinieră de tineri voleibalişti de valoare care au ajuns la marea performanţă.

La capătul perioadei de restricţii stricte, în acest moment, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de ”sânge proaspăt” şi de echipe care vor să joace cu cei mari, o chestie subită.

„A existat, oarecum, o propunere pentru a trece la un nivel superior, dar imediat. Lucrurile de acest gen sunt mult mai complicate şi trebuie să ştii pe ce te poţi baza. Noi am mai experimentat acest lucru în trecut şi nu a mers.

Pentru a promova tânăra generaţie din România este nevoie de sprijin, ori acest lucru a lipsit în ultima perioadă. Nu se poate să ai performanţă dacă nu investeşti. Acum, în această perioadă, este foarte dificil de urcat pentru că situaţia este mai mult decât delicată.

Noi am realizat acest lucru, deşi în sufletul nostru ştiam că putem mai mult, pentru că am avut o generaţie de excepţie. Vom merge în continuare cu cei mai tineri, probabil că nu va mai fi la fel ca înainte când eram tot timpul în frunte, dar vom încerca să promovăm tinerii la fel ca în ultimii ani.

Sper din tot sufletul ca jucătorii pe care i-am avut la antrenamente să aibă noroc în continuare pe ramura sportivă”, a declarat antrenorul echipei de seniori CSM Suceava, Tudor Orăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: