„Vis de copil în casa bunicilor” 2020

Cea de a XXIV-a ediţie a concursului „Vis de copil în casa bunicilor”, organizat de Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB), a luat sfârşit, fiind anunţaţi câştigătorii.

Ediţia din acest an a avut loc online, de aceea numărul participanţilor a crescut exponenţial, au precizat organizatorii.

Potrivit unui comunicat al MNB, tema propusă pentru acest an a fost: „…bunica, după obiceiul ei, ne-a dat cojocul şi cămaşa jos, a pus un blid cu mâncare… ne-a culcat lângă cuptor şi ne-a învălit cu ţolul“ (Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”).

Dacă până în acest an concursul se adresa exclusiv copiilor din judeţul Suceava, aducerea concursului în spaţiul online a făcut ca participarea să „explodeze” la nivel naţional şi chiar să atragă copii din Republica Moldova, menţionează sursa citată.

Astfel, MNB a primit 131 de desene de la copii din toate colţurile ţării şi din Republica Moldova. Mai exact, este vorba de Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vrancea, Republica Moldova şi, bineînţeles, Suceava, cu desene trimise de copii de la 15 şcoli din localităţi ale judeţului.

Premiile acordate au fost postate, în ordine alfabetică, pe judeţe, pe contul de Facebook Muzeul Satului Bucovinean – pagina oficială, acolo unde a fost lansat concursul şi unde pot fi admirate desenele copiilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: