Tranziţie mai uşoară spre piaţa muncii şi recuperare după pandemia de coronavirus

>La USV, cursuri gratuite de muncă în echipă, tehnologii multimedia, gândire critică, gestionarea eşecului, comunicare eficientă şi de stimulare a creativităţii

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, alături de Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, va implementa, în anul universitar 2020-2021, un set de cursuri transversale pentru studenţi, acestea având menirea de a-i ajuta pe cursanţi în „tranziţia mai uşoară înspre piaţa muncii şi recuperarea după pandemia de coronavirus”.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, disciplinele propuse sunt facultative, gratuite, oferind tinerilor competenţe transversale (transferabile), care prezintă relevanţă pentru activităţile şi ocupaţiile vizate de către studenţi şi care vin să completeze competenţele cuprinse în planurile de învăţământ din universităţile partenere.

„Aceste competenţe sunt necesare într-un anumit context sau pentru stăpânirea unei situaţii sau probleme şi care pot fi transferate în alt context” arată prof. dr. ing. Dan Milici.

Astfel, începând cu anul universitar 2020-2021, studenţii de la cursurile de licenţă şi masterat din cadrul USV vor avea posibilitatea să îşi formeze competenţe transversale participând în cadrul proiectului european „Împreună universităţi şi angajatori. Un sistem integrat de programe educaţionale inovative”. Drept urmare, cei interesaţi pot alege între cursurile privind munca în echipă, tehnologiile multimedia, gândirea critică; gestionarea eşecului, comunicarea eficientă şi stimularea creativităţii. În cadrul proiectului, studenţii vor putea beneficia şi de alte activităţi, precum stagii naţionale de bune practici, sesiuni de consiliere pentru carieră, sesiuni de consiliere pentru dezvoltarea tehnicilor de învăţare, de workshop al angajatorului, dar şi de cursuri magistrale ale personalităţilor, înscrierile făcându-se până la 30 iunie a.c.

„Aceste cursuri sunt concepute de specialişti la nivel naţional şi internaţional şi vor fi implementate de cadre didactice din universitatea noastră. Sperăm ca, în anul universitar 2020-2021, măcar unul dintre cursurile propuse să fie promovate de un număr de 250 de studenţi ai Universităţii din Suceava” a declarat prof. dr. ing. Dan Milici, coordonatorul proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: