În martie

Scădere a salariilor sucevenilor, pe fondul crizei de sănătate publică

>Diminuarea s-a resimţit la firmele din sectorul serviciilor, în timp ce în industrie, construcţii şi agricultură s-au înregistrat creşteri

Câştigul salarial mediu net în luna martie a.c. în judeţul Suceava a fost de 2.479 lei de persoană, cu 15 lei mai mic faţă de câştigul salarial mediu net din luna februarie, reprezentând o diminuare de 0,6%.

Potrivit Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS), pe sectoare de activitate, comparativ cu luna precedentă, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 1,8% la salariaţii din sectorul serviciilor, dar a înregistrat o creştere cu 2,5% în industrie şi construcţii, precum şi una de 1,4% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură. Datele DJS reliefează că, raportat la martie 2019, câştigul salarial mediu net a înregistrat o creştere cu 2 lei (+0,1%). Astfel, pe parcursul unui an, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 6,5% în sectorul serviciilor, cu 1,2% în sectorul agriculturii, vânătorii, serviciilor anexe, silviculturii şi pisciculturii, dar a sporit cu 13,5% în sectorul industriei şi construcţiilor.

La nivel naţional, în luna martie a anului în curs, câştigul salarial mediu net a avut valoarea de 3.294 lei de persoană. În judeţul Suceava, în conformitate cu Buletinul statistic lunar, în luna martie a.c., comparativ cu luna februarie a.c., indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial mediu net şi indicele preţurilor de consum, a fost 100,5%. Acelaşi indice, în luna martie 2019, a avut valoarea de 103,1%. La nivel naţional, indicele câştigului salarial real în martie 2020 a fost de 102,4%, faţă de luna februarie, în timp ce, în comparaţie cu luna omoloagă din 2019, indicele câştigului salarial real a a fost de 103,9%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: