Gheorghe Flutur reiterează că va candida la un nou mandat de preşedinte al CJ Suceava şi anunţă cel puţin zece mari proiecte de dezvoltare

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi că are minim zece mari proiecte de dezvoltare în judeţul Suceava.

Flutur a reamintit că a fost desemnat candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean în forul de conducere al PNL, cu 4 luni în urmă.

„Dacă Dumnezeu îmi dă sănătate şi mulţumesc că mi-am revenit, eu sunt cel care mă ţin de proiect. Nu m-am dus nici europarlamentar şi puteam să fiu alături de ceilalţi pentru că m-a chemat partidul. Nu m-am dus nici în funcţie de conducere la Bucureşti şi am rămas pentru marile proiecte ale judeţului Suceava” a declarat preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

El a arătat că, dincolo de problemele mari care au fost în ultimele luni, Suceava trebuie să meargă înainte, având de învăţat şi din greşelile trecutului.

„Îmi pare rău că eu am fost în genunchi, am fost bolnav şi în această perioadă s-a dat nu numai în mine, s-a dat şi în judeţul Suceava şi avem nevoie să refacem imaginea şi faptele în judeţul Suceava. Dincolo de lupta politică trebuie să vedem ce am făcut, ce a făcut Gheorghe Flutur în cele două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Că nu sunt de acord adversarii politici, au crezut că, gata, a murit Gheorghe Flutur şi îi facem prohodul, asta este de discutat. Importante sunt marile proiecte pentru Suceava. Am copii, aveţi copii şi cred că avem cu toţii interesul să mişcăm înainte nişte lucruri, asumându-ne şi ceea ce n-a mers” a declarat Flutur.

El a spus că nu s-a gândit să renunţe la politică.

„Nu m-am gândit, pentru că eu sunt un luptător. Doar dacă starea să sănătate nu-mi permitea, da. Dar nu m-am gândit, pentru că foarte multă lume, dincolo de unii care nu sunt de acord cu mine, şi-a pus speranţa în Gheorghe Flutur. Au fost proiecte întregi, sunt 20 de ani de politică, iar eu cred că dacă facem o retrospectivă a lucrurilor din aceşti 20 de ani şi mai ales din mandatele de preşedinte de consiliu judeţean eu cred că avem pe ce pune mâna şi ce arăta în această perioadă şi asta o ştiu foarte mulţi dintre suceveni. De aceea, această speculaţie dintr-o perioadă, cu tentă mai mult politică, este una, iar asumarea marilor proiecte pentru judeţ este alta. Eu nu mă ţin de un scaun. Eu nu sunt un tip care am fugit să mă cocoţez. Eu m-am retras din politica mare la vârf pentru că am vrut. Mi-am dorit şi îmi doresc să mişc nişte lucruri. Sunt aici cel puţin zece mari proiecte pe care doresc să le urmăresc în viitorul mandat” a spus Flutur.

El a enumerat mai multe proiecte pe care le vizează.

Astfel, în ceea ce priveşte autostrăzile, Flutur a spus că A 7 este autostrada la care deja s-a făcut licitaţia pe studiul de fezabilitate Siret – Suceava – Bucureşti.

„N-a făcut nimeni până acum nimic. Vreau ca în mandatul următor să turnăm asfalt pe această autostradă” a menţionat preşedintele CJ Suceava.

În ceea ce priveşte Autostrada Nordului, centurile rutiere de la Câmpulung şi Vatra Dornei, acestea sunt în licitaţie.

El a arătat că acestea sunt mari proiecte pentru judeţul Suceava şi pentru generaţia care vine şi că, inclusiv la îndemnul societăţii civile, se implică pentru a se face ceva în ceea ce priveşte infrastructura rutieră de mare viteză din judeţ.

În ceea ce priveşte aducţiunile de apă şi canalizare, Flutur a amintit că el a adus anul trecut proiectul de 234 de milioane de euro care a zăcut la Rovana Plumb în sertar ani de zile.

Un alt proiect important este „Staţiunea Bucovina”, respectiv asocierea între staţiunile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei pentru a se putea beneficia de marile proiecte europene.

„Sunt proiecte mari, de care mă voi ţine în perioada următoare” a promis Flutur.

Totodată, el a spus că la Parcul Industrial Suceava primii investitori germani au venit şi că nu a fost uşor, pentru că nu au venit ghidurile la proiectele europene de ani de zile ca autorităţile să poată acţiona pentru dezvoltarea acestui parc industrial.

Proiectul privind modernizarea Vămii Siret este în linie dreaptă, a adăugat preşedintele CJ Suceava.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, el a arătat că şi cu „ordonanţa blestemată 114” s-a început drumul pe axa Suceava – Iaşi, că la aeroport se lucrează şi se montează acoperişul pentru noul terminal, iar în curtea CJ Suceava se lucrează la Sala Unirii.

Totodată, preşedintele executivului judeţean a arătat că se lucrează la asfaltarea drumului spre Codrii Seculari de la Slătioara, se lucrează la Muşeniţa, la Hârtop, la Vultureşti, se lucrează la Mălini – Slatina, la Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: