Au început înscrierile pentru cea de-a VI-a ediţie a Festivalul naţional concurs „Regina Sânzienelor”

Organizatorii Festivalului naţional concurs „Regina Sânzienelor” au anunţat, recent, debutul perioadei de înscriere a celor care doresc să se întreacă în cadrul celor trei secţiuni ale competiţiei.

„Născută dintr-un străvechi cult al soarelui, Sărbătoarea Sânzienelor este la fel de veche ca şi istoria românilor. Reprezintă o punte de legătură între lumea de azi şi trecutul milenar al înaintaşilor noştri. Se aseamănă cu un ochi magic prin care privim viaţa strămoşilor aşa cum a fost. Marcată de mister şi farmec, originea sânzienelor se pierde în negura timpului. Celebrat în toate teritoriile locuite de români, acest mit străvechi exercită şi azi o mare influenţă asupra oamenilor” ne-a declarat Dumitru Parasca, din partea Depa Serv SRL, firma organizatoare.

„Vom celebra şi anul acesta mitul străvechi al sărbătorii Sânzienelor şi vom premia regine şi prinţese care ne vor împărtăşi obiceiuri şi tradiţii de Sânziene din zonele etnografice din care provin. Festivalul naţional concurs «Regina Sânzienelor», ediţia a VI-a, se va desfăşura online, iar festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2020, la Hanul Voievozilor din Horodnic de Sus, judeţul Suceava, dacă ni se va permite. În cazul în care nu vom putea să ne întâlnim fizic, câştigătorii vor fi anunţaţi online”, ni se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor.

Concursul se va desfășura pe trei secţiuni: „Prinţese” (6-14 ani), „Regine” (15-101 ani) şi „Grup”. Regulamentul de participare şi formularul de înscriere sunt publicate pe pagina de Facebook a festivalului (https://www.facebook.com/Festivalul-Naţional-Regina-Sânzienelor/) şi pe pagina web Reginasanzienelor.ro/, locaţii în care se regăsesc toate detaliile referitoare la înscriere şi participare.

Înscrierile se vor încheia pe 17 iunie 2020, ora 18. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI