Asociaţia Rădăuţiul Civic a distribuit pachete cu alimente şi produse de igienă pentru 114 familii vulnerabile din Rădăuţi şi 17 localităţi apropiate

Asociaţia Rădăuţiul Civic a accesat o finanţare nerambursabilă, în valoare de 18.000,45 lei, pentru familii vulnerabile din municipiul Rădăuţi şi localităţi apropiate, din Fondul de urgenţă pentru comunităţi vulnerabile ING, iniţiat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi ING România, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Rădăuţiul Civic, beneficiarii au fost copiii (şi familiile lor) care frecventau cursurile Şcolii Speciale Rădăuţi, de asemenea familii vulnerabile din localităţi învecinate.

Majoritatea acestor familii au mai mult de cinci membri, sunt alcătuite din persoane rămase fără venituri în această perioadă, persoane întoarse din străinătate, zilieri, şomeri sau persoane care desfăşurau activităţi sezoniere.

„Pandemia a acutizat starea de vulnerabilitate a copiilor şi a familiilor lor, iar această finanţare vine în sprijinul acestora prin distribuirea a 114 de pachete cu alimente de bază şi produse de igienă care vor asigura necesarul a aproximativ 500 de persoane pentru două săptămâni, întregul buget al proiectului fiind folosit pentru achiziţionarea acestor pachete” ni s-a prezentat într-un comunicat.

Au fost achiziţionate şi distribuite 114 pachete cu produse de strictă necesitate care conţineau:

– produse alimentare de bază, precum: ulei floarea-soarelui, făină grâu, mălai, orez, zahăr, fasole albă, carne porc, conserve peşte, ouă, cartofi, ceapă;

– produse de igienă, precum: dezinfectant, hârtie igienică, săpun, pastă de dinţi, detergent de vase, detergent rufe, măşti de protecţie.

Pachetele au fost distribuite pe 26 mai 2020 şi au avut ca destinaţie familiile vulnerabile din localităţile: Rădăuţi, Voitinel, Bilca, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Gălăneşti, Frătăuţii Noi, Satu Mare, Dorneşti, Grăniceşti, Burla, Volovăţ, Suceviţa, Arbore, Putna, Siret, Vicovu de Sus şi Vicovu de Jos.

Sursa menţionează că, în contextul actual al pandemiei, starea de vulnerabilitate deja existentă a copiilor, a familiilor din zona Rădăuţi şi din localităţile învecinate a dus la creşterea riscurilor existente: acces şi mai redus la servicii sociale, inegalitate în ceea ce priveşte accesul la educaţie şi servicii medicale, creşterea gradului de sărăcie. Aceste grupuri au fost permanent în atenţia comunităţii şi a asociaţiei, deoarece necesită un ajutor constant pentru a-şi asigura alimentele de bază necesare.

„Ne bucurăm că am putut să aducem o rază de speranţă în aceste comunităţi şi pentru aceste familii. Le mulţumim colegilor care au petrecut ore întregi în scrierea şi conceperea proiectului şi celor peste 20 de voluntari implicaţi. Este cel mai amplu proiect social derulat de Asociaţia Rădăuţiul Civic până în prezent şi sperăm că acest sprijin va permite familiilor vulnerabile care se bazau pe venituri din activităţi ziliere sau sezoniere să depăşească această criză fără a pune în pericol sănătatea membrilor familiei” a declarat Florentina Şcheul, manager de proiect. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: