1 Iunie cu bucurie

20 de copii din Rădăşeni au primit calculatoare şi alte echipamente ce le oferă acces la educaţia online

> Donaţia a fost făcută de ELKO Romania cu obiectivul de a ajuta copiii din mediul rural să participe la învăţământul la distanţă

În condiţiile actuale, în care activităţile educative se desfăşoară online, există copii care nu dispun de cele necesare pentru a avea acces la aceste activităţi. Un studiu recent IRES arată că, în România, numărul elevilor fără acces sau cu acces limitat la laptop, tabletă, desktop este de peste 900.000, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerului Educaţiei.

Comuna Rădăşeni se află în judeţul Suceava, zonă puternic afectată de actuala pandemie. Echipa ELKO a decis să ajute copiii din comunitatea locală şi, la recomandarea învăţătoarei Loredana Grumăzescu, de la Şcoala Gimnazială „Ion Lovinescu” din comună, 20 de calculatoare complet echipate au fost livrate copiilor care până acum nu aveau posibilitatea de a participa la cursurile online.

Calculatoarele asamblate de echipa tehnică a ELKO Romania, dotate suplimentar cu monitoare, UPS-uri şi camere web, au fost pregătite şi trimise spre Rădăşeni alături de îndemnul de a învăţa, de a fi buni şi de a dărui şi ei la rândul lor când vor fi mari. „Educaţia este primul pas cu care porneşti în viaţă. Îţi dorim ca acest calculator, pe care l-ai primit astăzi în dar, să te ajute să mergi cât mai departe pe calea ta minunată de a contribui la frumuseţea lumii” se arată în mesajul transmis copiilor din Rădăşeni de Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.

„Am primit astăzi la Rădăşeni, Suceava, darurile din partea dvs. şi vă mulţumim din suflet! Atât copiii, părinţii, cât şi eu, în calitate de cadru didactic la clasă, ne bucurăm mult de cele primite! Dumnezeu să vă răsplătească pentru ceea ce faceţi! Vă îmbrăţişăm cu drag!” a spus, cu recunoştinţă, Loredana Grumăzescu, învăţătoarea copiilor din Rădăşeni.

Asociaţia StartEvo, prin care a fost realizată donaţia, va ţine legătura pe viitor cu învăţătoarea şi profesorii din Rădăşeni pentru a-i implica pe copii în activităţile şi jocurile care se derulează pe platforma acesteia, KIDIBOT.

Proiectul se înscrie în programul de responsabilitate socială al companiei şi cuprinde 20 de calculatoare şi alte echipamente IT (monitoare, UPS-uri, camere web) având beneficiari finali copiii din comuna Rădăşeni, judeţul Suceava, precum şi un proiector şi două tablete ce vor fi folosite de Asociaţia StartEvo în cadrul prezentărilor şi concursurilor organizate pe platforma KIDIBOT. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: