Decizie a autorităţilor judeţene după ce au analizat salubrizarea cursurilor de apă

Secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor de pe infrastructura rutieră şi feroviară vor fi verificate

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, subprefectul Daniel Prorociuc, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, col. Costică Ghiaţă, Adriana-Angela Iordache, comisar-şef la Garda de Mediu Suceava – Comisariatul Judeţean Suceava, şi Bogdan Piticari, director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava au participat, joi, la o şedinţă tehnică de analiză a Raportului privind rezultatele controalelor efectuate în scopul verificării salubrizării cursurilor de apă din judeţul Suceava.

Controalele au fost desfăşurate, în baza Ordinului Prefectului nr. 217 din data de 4.05.2020, de o comisie mixtă de verificare formată din reprezentanţii celor două instituţii responsabile în prevenirea riscurilor de poluare sau formare de torenţi, în contextul nerealizării activităţilor de ecologizare/salubrizare a bazinelor hidrografice din cadrul judeţului Suceava.

În acest sens, în cursul acestei luni au fost verificate 105 unităţi administrativ-teritoriale, acţiunea efectuându-se cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19. Aşadar, nu a cuprins zonele carantinate la data respectivă, respectiv UAT-urile Suceava, Salcea, Şcheia, Moara, Ipoteşti, Bosanci, Mitocu Dragomirnei, Adâncata şi Pătrăuţi. Acestea urmează să fie verificate în perioada imediat următoare.

În urma controalelor, s-au aplicat opt avertismente în baza Legii apelor 107/1996 şi o amendă în baza Ordonanţei 21/2002, totodată impunându-se termene privind salubrizarea cursurilor de apă. În acelaşi timp s-au identificat mai multe podeţe peste cursurile de apă care necesită acţiuni urgente de decolmatare şi, conform prevederilor legale, s-a recomandat UATurilor continuarea activităţilor de decolmatare a şanţurilor şi rigolelor, precum şi măsuri de igienizare ori de câte ori este necesar şi menţinerea stării de salubrizare a cursurilor de apă de pe raza localităţilor administrate.

Ca urmare a propunerii subprefectului Daniel Prorociuc, respectiv a inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, în baza manifestării unor riscuri în unele zone ale judeţului în anii anteriori, particularizat în special în sezonul precipitaţiilor ridicate specifice sezoanelor de ploi însemnate cantitativ, în perioada imediat următoare, personalul aparţinând Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Serviciului Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, secţiilor Căi Ferate L5 şi L6 din judeţ, secţiilor Drumuri Naţionale din judeţ, Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, respectiv al autorităţilor publice locale va executa controale pentru verificarea secţiunilor de scurgere ale podurilor şi podeţelor de pe infrastructura rutieră şi feroviară de pe teritoriul administrativ al judeţului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: