Primăria Suceava intră cu asfaltul pe drumurile de pământ

 >În toamna lui 2015, primarul Ion Lungu aprecia că, în reşedinţa de judeţ, între 2 şi 3% din reţeaua rutieră era formată din asemenea căi de comunicaţie

În perioada care urmează, în Suceava se va intra la lucrări de modernizare a mai multor drumuri care nu au văzut vreodată betonul s-au asfaltul. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Ion Lungu, potrivit căruia unele dintre proiecte se află în fază mai avansată a procedurilor, iar altele la cea de întocmire a documentaţiei. În cauză sunt, potrivit şefului executivului, drumuri precum Pictor Dumitru Dacian, Eugen Lovinescu, Traian Ţăran, Micşunelelor, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Lipoveni, Fundătură şi Vasile Pîrvan.

„Încercăm să asfaltăm cât mai multe drumuri de pământ, iar la unele suntem la faza documentaţiei tehnice. Vreau să cred că vom finaliza aceste străzi, dar şi încă altele, în acest an. Sperăm ca, şi din punct de vedere financiar, să se echilibreze situaţia la Primăria Municipiului Suceava, să putem respecta prevederile bugetare, o prioritate fiind cea legată de aceste drumuri” a punctat primarul.

Pe de altă parte, compartimentele specializate ale executivului se ocupă şi de realizarea documentaţiei pentru amenajarea unui sens giratoriu în zona fostei uzine electrice, respectiv la intersecţia străzilor Mitropoliei, Parcului şi Brădetului.

„Îl vom face imediat ce este gata proiectul, având în vedere că acolo se circulă foarte greu pentru cei care vin, în mod special dimineaţa, dar nu numai, de la Ipoteşti. Astfel, acest sens giratoriu va duce la fluidizarea traficului în zonă” a subliniat edilul-şef.

Reamintim că în 2015, chiar în preajma zonei centrale a municipiului Suceava, două drumuri de pământ, adică George Coşbuc şi Teodor Ştefaneli, au fost betonate, plasarea acestora în pantă nepermiţând adoptarea soluţiei asfaltării. În toamna aceluiaşi an, Ion Lungu aprecia că este o realitate că între 2 şi 3% din reţeaua rutieră a municipiului este formată din drumuri de pământ.

„Continuăm activitatea, cu toate probleme pe care le-am avut în această primăvară din cauza coronavirusului. Nu a fost simplu, dar să ne ajute Dumnezeu să trecem de aceasta şi să nu mai avem parte de o altă etapă, în toamnă” a transmis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: