Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

Pentru a se mai îndulci căderea lui Gheorghe Flutur în ochii opiniei publice, s-a venit cu o ştire că şi alţii s-au testat

Eu şi colegii mei ne-am testat din obligaţie. Nu aveam niciun chef să mă testez

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că asistăm la o nouă manipulare mediatică în condiţiile în care se încearcă acoperirea situaţiei generate prin modul în care a fost testat pentru infecţia cu noul coronavirus preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi că se încearcă să se transmită că s-au testat şi parlamentari, deşi cei care o fac ştiu foarte bine că parlamentarii au fost obligaţi să se testeze după ce senatorul PNL Virgil Chiţac a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

„Cu toţii am fost deranjaţi de atitudinea unora din presa centrală faţă de ceea ce se întâmplă la Suceava. Au fost încercări de manipulare a opiniei publice. Vă amintiţi acel jurnalist care vorbea cu mască la telefon cu cineva din Suceava şi noi, sucevenii, am fost deranjaţi. Cam aşa ceva s-a întâmplat şi ieri (miercurea trecută – n.red.). Nimic nu e aleatoriu, nimic nu e întâmplător. S-a încercat o manipulare, cu o ştire care s-ar fi dorit un colac de salvare pentru politicianul care a atras în aceste săptămâni atenţia opiniei publice prin comportamentul său tocmai vizavi de aceste testări” a spus deputatul social-democrat.

Rădulescu a arătat că nu a contestat dreptul sau obligativitatea ca Gheorghe Flutur să se fi testat, dar că maniera în care s-a făcut, cu venirea medicului acasă şi cu trecerea lui ca medic în fişele DSP, a făcut ca lucrurile „să nu fie roz”.

„Pentru a se mai îndulci căderea lui Gheorghe Flutur în ochii opiniei publice s-a venit pe scenă cu o ştire că şi alţii s-au testat. Adevărul este cu totul altul, mult mai simplu, sunt fapte controlabile” a spus deputatul social-democrat.

El a arătat că la începutul lunii martie în România abia începea să se contureze faptul că există o epidemie, a cărei existenţă chiar preşedintele României o nega.

Rădulescu a amintit că în 10-11 martie parlamentarii social-democraţi suceveni au venit în judeţ după activitatea parlamentară şi că în 13 martie el era în teritoriu, unde discuta cu diverse persoane din localităţile judeţului, când a fost sunat de preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că a fost informat de la Bucureşti că senatorul PNL Virgil Chiţac a fost confirmat cu infecţie cu noul coronavirus şi că parlamentarii au obligaţia să se testeze.

Astfel, a fost organizată o sesiune de testare în sâmbăta respectivă la Palatul Parlamentului, pentru cei aflaţi în Bucureşti, iar restul trebuia să se testeze în teritoriu.

Rădulescu a explicat că a mers la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava, unde medicii erau echipaţi corespunzător, şi le-a spus că a fost anunţat că trebuie să fie testat, deşi nu are niciun simptom, şi că i s-a spus că, pentru că a fost în preajma respectivului senator liberal, este obligat să-şi facă testul.

„Nu se vorbea de o penurie de teste. Testarea nu era o problemă” a precizat Rădulescu.

El a adăugat că principala manipulare este că a fost scos în evidenţă faptul că parlamentarii suceveni s-au testat alături de toţi colegii din ţară, dar nu că nu se fac teste în masă, nu că personalul medical nu avea echipamente de protecţie suficiente şi nici că personalul medical sucevean s-a testat ulterior, după circa 10 zile, în condiţiile în care s-a testat.

„Acelea erau problemele adevărate, acolo trebuie să găsim răspunsuri şi chiar vinovaţii” a spus Rădulescu.

El a subliniat că nu şi-a dorit să fie testat, dar că a fost obligat.

„Eu şi colegii mei ne-am testat din obligaţie. Nu aveam niciun chef să mă testez” a spus Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI