Mirela Adomnicăi îşi doreşte ca tot mai mulţi suceveni să lucreze în judeţ

…Dar semnalele sunt că numărul celor care vor pleca în străinătate va fi mai mare decât înainte de pandemie

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în perioada următoare vor fi puse în aplicate măsuri active care să contribuie la creşterea ocupării forţei de muncă. Ea şi-a exprimat speranţa că şi o parte din sucevenii din diaspora reveniţi în ţară pe perioada pandemiei vor găsi locuri de muncă acasă, dar că semnalele actuale nu sunt foarte încurajatoare.

Adomnicăi a arătat că, deja, în zona de construcţii se simte o emulaţie, pentru că sunt şi proiecte cu finanţare guvernamentală şi europeană în derulare şi va fi nevoie în continuare de forţă de muncă. Ea a spus că zona de construcţii presupune un salariu minim mult mai mare decât cel în plată pentru celelalte categorii de angajaţi şi că ar putea absorbi şi forţa de muncă revenită din străinătate.

„Sperăm să fie o zonă care va absorbi şi din categoria diasporei care a venit acasă în această perioadă de pandemie şi care sper să-şi găsească aici un loc de muncă astfel încât să nu fie nevoită să părăsească din nou ţara în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit” a spus directorul executiv al AJOFM Suceava.

Ea a menţionat însă că semnalele sunt că numărul sucevenilor care intenţionează să plece la muncă în străinătate e mai mare decât înainte de pandemie.

„Din discuţiile cu primarii, care îşi cunosc foarte bine comunitatea şi componenţa comunităţii şi, în general, intenţiile oamenilor din comunitate, mulţi şi-au exprimat îngrijorarea că numărul celor plecaţi de acum înainte în afară pentru a-şi găsi un loc de muncă mai bine plătit va fi mai mare decât cel dinainte de pandemie” a precizat Adomnicăi.

Ea a recomandat celor care intenţionează să plece la muncă în afara ţării să apeleze la serviciile consilierului Eures din cadrul AJOFM Suceava. „Sper să reluăm şi comunicarea locurilor de muncă în afară, astfel încât plecarea pentru o asemenea opţiune să fie făcută în condiţii de siguranţă, cu contracte de muncă încheiate şi clauze care să fie respectate” a spus Adomnicăi.

Directorul executiv al AJOFM Suceava a subliniat însă că doreşte ca sucevenii să rămână să muncească acasă.

„Îmi doresc cât mai mulţi suceveni cu loc de muncă în judeţ, în ţară şi nu în afară” a subliniat Adomnicăi.

Ea a mai arătat că şi zona turismului ar putea fi una care să absoarbă forţa de muncă, pentru că a constatat un optimism al operatorilor economici din turism. Ea a menţionat că unii agenţi economici din turismul sucevean au fost sunaţi în această perioadă, în care se vorbea negativ despre judeţul Suceava, de clientela fidelă formată de-a lungul timpului, fiind întrebaţi dacă îşi vor relua activitatea, pentru că doresc să facă rezervări pentru sezonul care urmează.

„Sper că vom reuşi să recuperăm, dar va trebui să punem umărul. Dacă va fi un feedback pozitiv al celor care vor veni în Bucovina în această vară şi vom povesti despre cifre, de rostogolirea denaturată a unor informaţii, vom contribui cu toţii la reabilitare şi recuperare în zona turistică” a spus Adomnicăi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI