În anul universitar 2020-2021

Laptopuri şi tablete puse gratuit la dispoziţia bobocilor USV

>Decizia are în vedere „asigurarea unui viitor act didactic de calitate, (…) până la eliminarea riscurilor la adresa vieţii şi sănătăţii studenţilor şi cadrelor didactice” anunţă Universitatea „Ştefan cel Mare”

La propunerea rectorului, prof. dr. ing. Valentin Popa, Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a aprobat ca, începând cu anul universitar 2020-2021, toţi studenţii care se vor înmatricula în anul I să primească câte un laptop sau câte o tabletă, însoţite de cartele SIM cu abonament cu valabilitate de minim 9 luni şi cu cel puţin 50 GB pe lună. În acest sens, Consiliul de Administraţie al USV a susţinut dirijarea unei părţi consistente din veniturile proprii, respectiv peste 3 milioane de lei, spre achiziţionarea unor echipamente care să permită studenţilor participarea la procesul didactic, la activităţile de documentare şi cercetare, precum şi la acţiunile organizate de facultăţi sau de Universitate.

„Situaţia epidemiologică generată de pandemia SARS-CoV-2 a obligat comunităţile academice să adapteze provizoriu activităţile didactice şi de formare la noile condiţii de instruire şi evaluare în sistem online. Având în vedere că, din motive obiective, unii studenţi au avut dificultăţi în ceea ce priveşte accesul la internet ori s-au confruntat cu lipsa unor echipamente electronice potrivite, conducerea USV a decis că investiţiile în calitatea educaţiei şi în viitorul nostru sunt prioritare” se arată într-un comunicat de presă al USV.

Astfel, în anul universitar 2020-2021, USV va achiziţiona 2.200 de laptopuri, 1.300 tablete şi 3.500 de cartele SIM, studenţii din anul I, înmatriculaţi la învăţământ cu frecvenţă (IF) beneficiind de laptopuri însoţite de carduri SIM, în timp ce studenţii din anul I, înmatriculaţi la învăţământ la distanţă (ID), vor primi tablete cu cartele SIM. Totodată, de tablete se vor bucura studenţii înmatriculaţi în anul universitar 2019-2020, la învăţământ cu frecvenţă (IF), care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea unei burse sociale), cu excepţia celor din ani terminali. Potrivit sursei citate, în toamna anului 2020 echipamentele disponibile vor putea fi distribuite şi studenţilor înmatriculaţi în anul I la master, studenţilor înmatriculaţi la IF, în anul II sau studenţilor înmatriculaţi la IF, în anul III, în cazul programelor de studiu care prevăd 4 ani de studiu.

„Decizia de achiziţionare a echipamentelor electronice vine în completarea unui set complex de acţiuni întreprinse de USV pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, în rândul studenţilor şi al personalului didactic şi nedidactic, cât şi pentru asigurarea unui viitor act didactic de calitate, în posibila situaţie ca acesta să se desfăşoare cu precădere în mediul online, până la eliminarea riscurilor la adresa vieţii şi sănătăţii studenţilor şi cadrelor didactice” se reliefează în comunicatul USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: