Atletism

Andrei Gafiţa, de la CSM Suceava, nu renunţă la visul de a fi prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportivii de la CSM Suceava au început timid antrenamentele şi se bucură de deschiderea sălilor de sport începând din această săptămână. Multiplul campion naţional de marş Andrei Gafiţa, atlet pregătit de antrenorul Radu Mihalescu, este printre primii, pentru că are un obiectiv deosebit pentru perioada următoare, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au amânat pentru vara anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

„După o perioadă de pauză cam lungă, vom reveni treptat la antrenamentele specifice. Andrei a făcut şi bandă, şi bicicletă în ultimele două luni în apartamentul său, însă în proba de marş lucrurile sunt mai complexe. În plus, lucrăm acum contra cronometru.

Federaţia Română de Atletism va stabili calendarul competiţional în această săptămână, iar în funcţie de acest lucru ne vom realiza programul de pregătire. Nu vom neglija campionatele naţionale, însă dorinţa noastră este să participăm la cât mai multe competiţii internaţionale. Pentru că la Tokyo vor ajunge primii 60 de atleţi din lume, în baza unui clasament pe puncte, constituit în funcţie de nivelul concursurilor la care au luat startul şi de locul ocupat. Andrei are un punctaj bun în acest moment şi poate ajunge la Olimpiadă. Cu o pregătire atentă şi cu multă muncă cred că acest vis poate deveni realizabil. Amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice poate să reprezinte un lucru bun pentru noi, prin prisma faptului că avem mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti aşa cum se cuvine concursurile de calificare, care, în cel mai bun caz, vor avea loc începând din toamnă”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: