Regim special pentru deşeurile de la suspecţii de Covid-19

 Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava face publice măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 la efectuarea curăţeniei în sectorul non-medical. Astfel, înaintea începerii activităţii, personalului în cauză i se va măsura temperatura corporală, la lucru fiind admişi numai lucrătorii sănătoşi. Angajatorilor le revine sarcina de a instrui lucrătorii cu privire la asigurarea unei igiene respiratorii corecte, conform recomandărilor autorităţilor din domeniul sănătăţii, cea de asigurare a controlului medical periodic al acestora. La reluarea activităţii, curăţenia se face în toate unităţile, dezinfectate cu mare atenţie urmând a fi obiectele vizibil contaminate, cum ar fi cele din toalete, clanţele, telefoanele, balustradele şi butoanele de lift. Folosite vor fi materiale textile, role de hârtie şi mopuri, alături de detergenţi şi soluţii dezinfectante, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare ale acestora. La locurile de muncă cu lucrători suspectaţi sau confirmaţi cu Covid-19 vor fi purtate, obligatoriu, mănuşi de protecţie şi mască de protecţie. Deşeurile provenite de la persoane suspecte de Covid-19 se adună în saci menajeri din plastic care vor fi legaţi la gură, în aşa fel încât să se evite dispersarea. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, este obligatoriu ca aceştia să fie introduşi într-un al doilea rând de saci, care, la rândul lor, vor fi legaţi la partea superioară. Ulterior, sacii vor fi marcaţi şi depozitaţi într-un loc sigur, până când soseşte rezultatul testelor care pot confirma sau nu existenţa bolii.

„Deşeurile trebuie stocate în locuri sigure, la care nu au acces alte persoane, până la sosirea rezultatelor testelor sau minim 72 ore. Dacă testele sunt negative, deşeurile pot fi tratate ca fiind normale. Dacă testele sunt pozitive, acestea trebuie colectate de autoritatea de salubritate, ca deşeuri infecţioase, ori de o firmă specializată în colectarea acestora, pentru tratament corespunzător” reliefează Romeo Butnariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: