Prefectura Suceava nu a organizat evenimente publice de Ziua Eroilor

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Centrului Militar Judeţean şi ai veteranilor de război s-a decis de comun acord ca anul acesta să nu se organizeze evenimente publice specifice Zilei Eroilor, sărbătorită în ziua Înălţării Domnului.

„Speranţa noastră este că vom putea organiza acest eveniment anul viitor, în condiţii sociale care să nu pericliteze sănătatea nimănui, şi vom celebra împreună aşa cum se cuvine memoria eroilor noştri” a menţionat Prefectura.

Sursa a precizat că, la nivelul judeţului, în funcţie de evoluţia epidemiologică din localităţi, a existat posibilitatea organizării unor ceremonii în format restrâns, la locurile de înhumare şi la operele comemorative de război, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

De asemenea, în toate locaşurile de cult din unităţile militare au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale şi a unităţii statale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: